Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Αριστομένης Κατσούλας | Προσωπο-γραφίες | εγκαίνια: Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, ώρα 20:00-23:00

 


Εγκαίνια: Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, 20:00 – 23:00 | αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος | Ζωγραφική
Διάρκεια έκθεσης: 11 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος φιλοξενεί τον Οκτώβριο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αριστομένη Κατσούλα με τίτλο «Προσωπο - γραφίες» που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.

 

Τα έργα που παρουσιάζονται αποτελούνται από σκιές και μορφές ανθρώπων, που τα χρώματα και η αλληλουχία των σχημάτων τα οριστικοποιεί και τα μετουσιώνει σε εκφραστές και ερμηνευτές συναισθημάτων.

 

Όπως αναφέρει η ιστορικός τέχνης, Στέλλα Μουζακιώτου, «ο εικαστικός Αριστομένης Κατσούλας αντικαθιστά τη ρεαλιστική απεικόνιση αντικειμένων με μια πρωτοφανή, ατόφια έκφραση συναισθήματος. Πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό όραμα, έναν καινούργιο κόσμο πάνω στον καμβά. Τα έργα του είναι συγκλονιστικά δραματικά. Τον δημιουργό δεν τον ενδιαφέρει η αντικειμενική απεικόνιση του εμπειρικού κόσμου, αντίθετα, θέλει να εκφράσει εσωτερικά αισθήματα και βιώματα. Τον ενδιαφέρει η απεικόνιση του κόσμου όπως αυτός εμφανίζεται στη φαντασία του. Μέσα από την άρνηση κάθε αληθοφάνειας ή ευλογοφάνειας, εγκαταλείπει την όποια προσπάθεια για πιστή και ρεαλιστική απόδοση των μορφών του, στοχεύοντας στη διέγερση των βαθύτερων συναισθημάτων του θεατή. Οι πολυμορφίες των προσωπογραφιών του έχουν τη δική τους ζωή. Τα χρώματα διογκώνονται και διαλύονται, ενώνονται και χωρίζονται. Μερικές φορές μοιάζουν να αιωρούνται πάνω στον καμβά, σα να κοιτάζουμε ψηλά χρωματιστά σύννεφα που εμφανίζονται και ξεθωριάζουν μυστηριωδώς. Άλλες φορές όμως, τα χρώματα μοιάζουν να συγκρούονται λυσσαλέα. Πρόκειται για έργα που εκπέμπουν τόσο ισχυρό μαγνητικό πεδίο, που ΄ταν τους γυρίσεις την πλάτη ή φύγεις από τον χώρο που εκτίθενται, αισθάνεσαι ακόμα την παρουσία τους».


 

Ο Αριστομένης Κατσούλας γεννήθηκε το 1955 στον Πύργο Τριφυλίας Μεσσηνίας όπου και έζησε έως το 1968, οπότε και μετακόμισε στην Αθήνα. Το 1972 γράφτηκε στο εργαστήριο Τέχνης Ε. ΒΑΚΑΛΟ. Αποφοίτησε το 1976 και την ίδια χρονιά έφυγε για την Ιταλία όπου γράφτηκε στην Aκαδημία Καλών Τεχνών της Perugia, Accademia Di Belle Arti Pietro Vanucci στα τμήματα ζωγραφικής, χαρακτικής και φωτογραφίας, ενώ παρακολούθησε για δύο χρόνια και το τμήμα γλυπτικής. Από το 1979 ζωγραφίζει και κατασκευάζει γλυπτά συμμετέχοντας σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει φιλοτεχνήσει τα εξώφυλλα δίσκων και CDs Ελλήνων καλλιτεχνών και έχει εικονογραφήσει πολλές ποιητικές συλλογές. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Τη βραδιά των εγκαινίων θα συνοδέψουν τα εξαιρετικά κρασιά του οινοποιείου Panagiotopoulos winery.

 

Χορηγοί επικοινωνίας: Art22 & Global View

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου