Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Όταν ο (αυτο) κανιβαλισμός ανάγεται σε «υψηλή» μορφή τέχνης


Ο Έλλην καλλιτέχνης που γ@μούσε προ ετών  ένα καρπούζι (Έκθεση Outlook, 2007) θεωρήθηκε ή πιθανόν και να ήταν  σοβαρός χαπενιτζής…..Αλλά αν ο συγκεκριμένος κύριος ήταν πρωτοπόρος του «ακούγεσθαι» μέσω εκκεντρικοτήτων, ο Νορβηγός εικαστικός Alexander Selvik Wengshoels  τον έφαγε λάχανο….
Ο 25χρονος  Νορβηγός ήταν γεννημένος με ένα μη λειτουργικό γοφό και μπαινόβγαινε   στα νοσοκομεία για  διορθωτικές επεμβάσεις,  οπότε αποφάσισε να διαχειριστεί  την αναπηρία του ως  προσωπικό  αριστούργημα !
Μετά  λοιπόν την τελευταία  χειρουργική επέμβαση , κατά την οποία του αφαιρέθηκε τμήμα του οστού, ο νεαρός Νορβηγός πήρε το κομμένο τμήμα του ποδιού του στο σπίτι.Εκεί  αισθάνθηκε μια ακατανίκητη εσωτερική παρόρμηση – όπως δήλωσε σε συνέντευξή του -  να μαγειρέψει το κρέας που ήταν προσκολλημένο στο κομμάτι του αφαιρεμένου γοφού.



Έριξε λοιπόν το ακρωτηριασμένο μέλος  σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, προκειμένου, όπως είπε, το κρέας ν’ αποκολληθεί ευκολότερα. Κι όταν  δοκίμασε το βρασμένο  κρέας, ενθουσιάστηκε κι αποφάσισε να ολοκληρώσει το καλλιτεχνικό του μανιφέστο, σοτάροντάς το στο τηγάνι.
Τελικά, όπως εκμυστηρεύεται ο ίδιος, αυτός ο καλλιτεχνικός του πειραματισμός εξελίχθηκε σ’ ένα λουκούλλειο δείπνο, με κύριο πιάτο τον εαυτό του- ο οποίος  μάλιστα είχε γεύση αγριοπροβάτου(!)*.
Όσον αφορά το γυμνό  οστό του  νεαρού Νορβηγού , κι αυτό δεν πήγε αναξιοποίητο καλλιτεχνικώς : Με αφορμή την αποφοίτησή του από τη σχολή καλών τεχνών, έγινε μέρος  έκθεσής του με  θέμα τον ανθρώπινο πόνο....
ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ : KSIPNISTERE

*YΓ ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ


Δεν πολυπιστεύω την είδηση περί Νορβηγού, αλλά πάντως ξέρω ότι ο Έλληνας  ιατρός Κλαύδιος Γαληνός του 2ου μΧ αιώνα,  ανέφερε ότι το ανθρώπινο κρέας είχε γεύση χοιρινού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου