Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Κρίση» στις 26 Απριλίου


Ο εικοσιδυάχρονος γλύπτης Τάσος Νυφαδόπουλος, υλοποιεί το πρώτο δημόσιο γλυπτό για την κοινωνικοοικονομική κρίση,  με τα αποκαλυπτήρια του την Κυριακή 26 Απριλίου ώρα 12:00 στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 602 Α και Ιμέρας στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Το έργο  αποτελεί το πρώτο δημόσιο γλυπτό με θέμα την κοινωνικοοικονομική κρίση και τις συνέπειες της στον άνθρωπο και την κοινωνία. H σημερινή κατάσταση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον νεαρό γλύπτη, Tάσο Νυφαδόπουλο, που αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει μέσω της Τέχνης για τις έντονες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν,  αποδεικνύοντας έτσι ότι και σε τέτοιες δύσκολες περιόδους μπορούμε και πρέπει να αντιπαραθέτουμε πολιτισμό.
Έχει μέγεθος 6,8 μέτρα μήκος, 3,4 μέτρα πλάτος και 3,7 μέτρα ύψος . Τα υλικά κατασκευής του είναι ανθρακονήματα, εποξειδικές ρητίνες, υαλουφάσματα, πολυεστέρας και σίδηρος.
Το γλυπτό επιχειρεί να προβάλει στο προσκήνιο τον άνθρωπο, πέρα από τις στατιστικές αναλύσεις και τους δείκτες της οικονομίας. Ένας αριθμός ή ένα ποσοστό πολλές φορές δεν είναι αρκετό για να παρουσιάσει τις πραγματικές διαστάσεις μίας κατάστασης, όπως αυτή που βιώνουμε . Σκοπός του είναι να περάσει ένα διαχρονικό και ταυτόχρονα διδακτικό μήνυμα για ολόκληρη την κοινωνία, καθώς κρίσεις θα παρουσιάζονται πολλές φορές στην ζωή μας κατά το ρουν της ιστορίας και οφείλουμε, μαθαίνοντας μέσα από τα λάθη μας , να τις προλαμβάνουμε και να τις αντιμετωπίζουμε έχοντας στο νου μας τις συνέπειες για το σύνολο της κοινωνίας αλλά και για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.
Ο Οργανισμός «ΛΟΓΙΚΗ» και ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν για τα αποκαλυπτήρια του έργου-γλυπτού «Κρίση».
Πληροφορίες :Φωτοπούλου Δήμητρα
Τηλέφωνο: 6970163830



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου