Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Εκδήλωση για μια διεθνή σύμβαση που «ανεπαισθήτως» χαλκεύει δεσμά αποικιοκρατίας…


Η ΤΤΙΡ, «Διατλαντική Εταιρική Σχέση Επενδύσεων και Εμπορίου ΗΠΑ και Ε.Ε.», επιχειρεί να εμφανιστεί ως μια φάση «εκσυγχρονισμού» των διεθνών ροών κεφαλαίου, εμπορίου, τεχνογνωσίας και πληροφορίας, όμως στην ουσία  εκθέτει  την ποιότητα ζωής σε άπειρες διακινδυνεύσεις.

Η ΤΤΙΡ όπως και μια σειρά άλλες συνθήκες, κινείται στο ίδιο πνεύμα με ρυθμίσεις που καταστρατηγούν  κατακτήσεις στον τομέα της εργασίας, της υγείας και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Ουσιαστικά ολοκληρώνει ή ευνοεί προσπάθειες όπως αυτήν του ΟΟΣΑ, για την ανάμιξη ελαίων και σπορελαίων, ή των Χημικών Βιομηχανιών, για την ακώλυτη εισδοχή νέων χημικών προϊόντων στην αγορά  και για την λειτουργία  του καταναλωτή ως πειραματόζωου.

Η ΤΤΙΡ ακυρώνει μια θεσμική αρχή του Περιβαλλοντικού Δικαίου, όπως είναι η Αρχή της Πρόληψης, ενώ παράλληλα αναγορεύει τις μεγάλες εταιρείες σε υποκείμενα του Διεθνούς Δικαίου, ικανά να ενάγουν τα Κράτη για τις πρακτικές τους. Απόδειξη η τελευταία αγωγή της Εταιρείας  Philip Morris εναντίον της  Ουρουγουάης, διότι η δεύτερη με την αντικαπνιστική της καμπάνια μείωσε τα κέρδη της πρώτης !


Γι αυτή τη  «μεταμοντέρνα»  αποικιοκρατία συζητούν ΣΗΜΕΡΑ, 19.4.15, 8μμ, στους ΔΡΟΜΟΥΣ ΦΙΛΙΑΣ (Φερών 3, Πλατεία Βικτωρίας) οι Γιάννης Σχίζας και Στέλιος Ελληνιάδης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου