Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Η «Αττική Συνεργασία» για την προστασία του κτήματος Τατοϊου….


 
 Η περιφερειακή παράταξη «Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο» επανέρχεται στην υπόθεση του απειλούμενου με κατάτμηση και ιδιωτικοποίηση Κτήματος Τατοϊου, και προτείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής   το ακόλουθο ψήφισμα :

·                Να σταματήσουν  οποιαδήποτε σχέδια ή σκέψεις υπάρχουν, για δήθεν «αξιοποίηση και εκμετάλλευση» των ακινήτων της πρώην βασιλικής οικογένειας που βρίσκονται στο δάσος του Τατοϊου και τώρα ανήκουν στην αρμοδιότητα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία έχει προχωρήσει στην αποκατάσταση ορισμένων κτιρίων, καθώς και του δασικού κτήματος που ανήκει στο Δασαρχείο της Πάρνηθας.

Οι επιδιώξεις για αλλαγή των χρήσεων γης στο Τατόϊ  - ώστε να καταστεί δυνατό να ξεπουληθεί έναντι δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ  -  πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Η προσπάθεια παράκαμψης του Π.Δ. Σουφλιά του 2007 που έβαζε μία τάξη στην προστασία της ευρύτερης περιοχής,   πρέπει να σταματήσει κ.α.

Η  έκταση αυτή είχε αγοραστεί πριν 9 χρόνια με περίπου 4 δισεκατομμύρια δραχμές. Το κτήμα όλο είναι 42.200 στρέμματα, και οι επίδοξοι επενδυτές ζητούν να κτίσουν και να κερδοσκοπήσουν σε βάρος του περιβάλλοντος και των πολιτών της Αττικής. Η υλοποίηση τέτοιων επιδιώξεων θα ανοίξει δρόμους στην κατάτμηση και δόμηση του ολοζώντανου δάσους του Τατοϊου, το οποίο αποτελεί ενιαίο οικοσύστημα.

►Πρόταση :  Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να ζητήσει  να σταματήσουν οποιαδήποτε σχέδια ιδιωτικοποίησης, ο χώρος αυτός να παραμείνει στην πλήρη δικαιοδοσία του Δημοσίου και του Δασαρχείου, τα δε κτίρια που υπάρχουν στο Κτήμα Τατοϊου να χρησιμοποιηθούν για ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι για επιχειρηματικά συμφέροντα. 
                                                                                                                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου