Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Οι συνηθισμένοι ήρωες της προστασίας των θαλάσσιων χελωνών

 

Οι συνηθισμένοι ήρωες της προστασίας των θαλάσσιων χελωνών
Όλοι οι άνθρωποι τρέχουμε καθημερινά για τις υποθέσεις και τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει. Μέσα σ’ αυτή την αέναη κίνηση στον προσωπικό μας χώρο συχνά δεν περισσεύει χρόνος και ενέργεια να συνειδητοποιούμε το θαυμαστό κόσμο που μας περιβάλλει. Τη φύση που λειτουργεί και τις χιλιάδες μορφές έμβιων όντων που υποστηρίζουν τον πλανήτη μας.
Και ξαφνικά εμφανίστηκε στην οθόνη η φράση "Υπάρχει ένας αριθμός τηλεφώνου που καλούν άνθρωποι όταν βρεθεί μιά τραυματισμένη χελώνα - απαντάμε 24/7" και αφορά το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα. «Η χελώνα μεταφέρεται εδώ με λεωφορείο, πλοίο και μερικές φορές με αεροπλάνο».

Πίσω από κάθε θαλάσσια χελώνα που μεταφέρεται υπάρχουν οι άνθρωποι που την είδαν , που ειδοποίησαν τις αρχές, που τηλεφώνησαν στο Κέντρο Διάσωσης και πήραν οδηγίες, που την μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους. Αυτοί μίλησαν στους οδηγούς των λεωφορείων, στο πλήρωμα του πλοίου, ή του αεροσκάφους. Υπάρχουν κι άλλοι, εκπαιδευμένοι εθελοντές που περίμεναν το τραυματισμένο ζώο και όλοι αυτοί που υποστηρίζουν τη λειτουργία του Κέντρου Διάσωσης. Είναι συνηθισμένοι άνθρωποι αλλά ταυτόχρονα φαίνεται να είναι και ήρωες γιατί δέχτηκαν να μπεί μία τέτοια ασυνήθιστη ενέργεια στην καθημερινότητά τους.
Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες ιστορίες από άλλες χώρες της Μεσογείου που συλλέχθηκαν με την ευκαιρία της συνεργασίας μας στο έργο Life Euroturtles που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους συμμετέχοντες οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και ο ΑΡΧΕΛΩΝ.
Δείτε περισσότερα στο THE EU brings ordinary heroes together.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου