Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Σχέδια στρατηγικής για την Πράσινη υποδομή



Από Sandra Van Dijk | 27 Νοεμβρίου 2018
Το αυστραλιανό ίδρυμα αρχιτεκτόνων τοπίων (AILA) καλεί για την ανάπτυξη μιας εθνικής στρατηγικής πράσινης υποδομής  από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η στρατηγική, η οποία έχει τη στήριξη περισσοτέρων από 30 οργανισμών, θα ξεκινήσει με την έκδοση " δήλωσης θέσης για Πράσινη υποδομή " το πρώτο τρίμηνο του 2019.


Ο πρόεδρος της  AILA  Shaun Walsh, δήλωσε ότι η προτεινόμενη εθνική στρατηγική για την Πράσινη υποδομή (NGIS) αναγνωρίζει ότι η ίδια η φύση λειτουργεί ως καταλύτης των πιο αποτελεσματικών συστημάτων, παρέχοντας σημαντικά οφέλη του οικοσυστήματος για την πόλη, τις περιφερειακές και αγροτικές κοινότητες.

«Μια εθνική στρατηγική πράσινης υποδομής θα βοηθήσει τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης και στον ιδιωτικό τομέα να αξιοποιήσουν τα οφέλη της ενσωμάτωσης βιολογικών στρατηγικών πρασίνου στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διαχείριση των μεγάλων  στοιχείων της υποδομής ", ανέφερε.

"Η στρατηγική θα αναγνωρίσει την οικονομική και κοινωνική αξία της προστασίας και της ενίσχυσης των αστικών τοπίων υψηλής αξίας για τη διαχείριση των υδάτων, την παραγωγή νωπών τροφίμων, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την υγιή ενεργητική ζωή."

Η ανάπτυξη μιας εθνικής στρατηγικής για την Πράσινη υποδομή θα καταπολεμήσει επίσης τον αντίκτυπο των καύσωνα σε όλες τις πόλεις μέσω πολιτικών αστικής ψύξης, ενώ οι άρτια σχεδιασμένοι και προσβάσιμοι αστικοί ανοικτοί χώροι θα μειώσουν την επίπτωση της μέγιστης ζήτησης φορτίου και θα συνεισφέρουν περαιτέρω στην μείωση των κινδύνων για την υγεία των ευάλωτων μελών της Κοινότητας, όπως τα άτομα με χρόνιες σωματικές και ψυχικές ασθένειες.

"AILA καλεί την κυβέρνηση να παράσχει ηγετική θέση μέσω του τμήματος υποδομών για να συγκεντρώσει τους βασικούς ενδιαφερόμενους, τις κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις, τους φορείς της βιομηχανίας και τους εκπροσώπους της Κοινότητας να αναπτύξουν μια εθνική στρατηγική πράσινης υποδομής για να Ασφαλίστε το μέλλον των πόλεων μας, "είπε ο Γουόλς.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα το CRC για τη διαΒίωση χαμηλών εκπομπών άνθρακα (CRCLCL) περιγράφει πώς έρευνα του άνθρακα έχει βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο δομημένο περιβάλλον της Αυστραλίας μέσω της νέας τεχνολογίας και των αλλαγών πολιτικής.

Μιλώντας στο ετήσιο φόρουμ της στην Αδελαΐδα, CRCLCL CEO τέχνες καθηγητής Πρασάντ AO είπε ότι τα τελευταία έξι χρόνια της έρευνας χαμηλών εκπομπών άνθρακα έχει κάνει τη διαφορά.

Η CRCLCL αποκάλυψε ότι είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη του ιδρυτικού στόχου της 10 μεγατόνους σωρευτική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 2020, η οποία θα επιτρέψει ένα προβλεπόμενο οικονομικό όφελος για την Αυστραλία της $684.000.000 από 2027.

«Οι ερευνητικές συνεργασίες μας με τη βιομηχανία και την κυβέρνηση έχουν αποδείξει ότι ένα χαμηλό στο μηδέν μέλλον άνθρακα δεν είναι πίτα στον ουρανό δεδομένου ότι η έρευνά μας γίνεται τώρα μια πραγματικότητα και κάνει έναν πραγματικό αντίκτυπο, το οποίο είναι το επίκεντρο αυτού του φόρουμ,» .

"Πάνω από 120 έργα έχουν παραχθεί  με άριστα αποτελέσματα, όπως η κατασκευή  εκτελεσης  της έκθεσης η οποία αποδεικνύει ότι οι αλλαγές στον εθνικό κώδικα κατασκευής θα μπορούσαν να βελτιώσουν  την ενεργειακή απόδοση στα αυστραλιανά κτίρια μέχρι και 56 τοις εκατό και να κόψουν  τους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών από $200-900 ανά έτος. "
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου