Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ XYLELLA FASTIDIOSA






O επιβλαβής οργανισμός μεγίστου ρίσκου για την Ελλάδα Xylella fastidiosa, αποτελεί το αντικείμενο της ενημερωτικής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 4 μ.μ.

Στην ημερίδα που έχει τον τίτλο «Ελληνικά Φυτά – Xylella Free – Προωθούμε τον ελληνικό κήπο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Περιφέρεια Αττικής), αλλά και συλλογικοί φορείς όπως η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου, Ελληνικός Σύνδεσμος Εξαγωγέων και Εισαγωγέων Φυτικού Υλικού, η Enterprise Greece  κ.ά.).  Ιδιαίτερης σημασίας είναι η παρουσία πανεπιστημιακών και εκπροσώπων ινστιτούτων από την Ιταλία (Foggia)
, οι οποίοι θα αναφερθούν στην υφιστάμενη κατάσταση και στην αντιμετώπιση αυτής στη γείτονα χώρα. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο αριθμός των φυτικών ειδών που είναι ευπαθή στον οργανισμό Xylella fastidiosa είναι αρκετά μεγάλος και η σχετική βάση δεδομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνεχώς επικαιροποιείται με την είσοδο νέων ειδών.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών με την ευγενική συμμετοχή του Ελληνικού Συνδέσμου Εξαγωγέων και Εισαγωγέων Φυτικού Υλικού (ΕΣΕΕΦΥ) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου