Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΚΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ



Γευσιγνωσία με τη Γιοβάννα Λύκου
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 12μμ


Το ΦΟΥΓΑΡΟ, στο πλαίσιο της εκθεσης «ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΚΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ», που διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά, προγραμματίζει για την ολοκλήρωση της εκθεσης την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι μια ανοιχτή οινογνωσία που συντονίζει η sommelier Γιοβάννα Λύκου.
Στη δράση αυτή με μία διακεκριμένη επαγγελματία, με στόχο να αναδειχθούν τα υψηλού επιπέδου οινικά προϊόντα της περιοχής, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας, να ακούσει μύθους και αλήθειες για το κρασί, καθώς και συμβουλές για να απολαμβάνει περισσότερο. 

Στη συνέχεια, δοκιμάζουμε επιλεγμένες ετικέτες από τα οινοποιεία που συμμετέχουν στην έκθεση και αναδεικνύουμε τα γευστικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών, μαθαίνοντας τους ιδανικότερους γευστικούς συνδυασμούς με προϊόντα απο παραγωγούς της επικράτειας.
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Ναυπλία Γη, Κτήμα Νικολάου, Κτήμα Παλυβού, Οινοποιία Ευάγγελος Δούρος, Οινοποιείο Κορωνιώτη, Κτήμα Μπαραφάκα, στροφιλιά estate winery, Κτήμα Γιαννίκος, Οινοποιία Αϊβαλή, Οινοποιείο Λαυκιώτη, Οινοποιΐα Παπαντώνη, Οινοποιείο Αθανασίου, Οινοποιία Δασακλή

Γιοβάννα Λύκου
sommelier | wine instructor | drinks editor | Certified Sherry Educator | Spondi Restaurant | Le Monde Institute of Hotel and Tourism Studies
Κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα κι έτσι παρήγγειλε το πρώτο της ποτήρι κρασί για να πάρει δυνάμεις. Μαζί πήρε κι ένα πτυχίο ιστορίας και αρχαιολογίας με ειδίκευση στην ιστορία της τέχνης. Έπειτα ξεκίνησε και πάλι τις διαδρομές -αυτή τη φορά με τα πόδια- από μουσεία σε εκθέσεις και περφόρμανς την ημέρα και από μπαρ σε εστιατόρια τη νύχτα, οπότε εύλογα χρειάστηκε κι ένα ποτό. Κάπου εκεί, ψάχνοντας για το τι θα ήταν καταλληλότερο να πιει μετά, ξεκίνησε να δοκιμάζει και να διαβάζει. Έγινε οινοχόος και είναι πλέον μέλος της ΠΕΝΟ. Καθημερινά σκέφτεται ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος της και πόσα ακόμα έχει να πιει και να μάθει. Η αρχή κάθε ιστορίας της έχει μέχρι και σήμερα μια πρόποση. 


ΦΟΥΓΑΡΟ
Ασκληπιού 98 Ναύπλιο
info@fougaro.gr | 27520 47300
www.fougaro.gr | www.facebook.com/To.Fougaro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου