Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

8ος Αττικός Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών…

Έχουμε «πήξει» στους «αγώνες δρόμων» - από αυτούς για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για τη σωτηρία των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, για τη συλλογή χαρατσιών και φόρων, μέχρι και στον  πρόσφατο «ημιμαραθώνιο» στα πλαίσια  του Δήμου Αθηναίων. Όμως ο «8ος Αττικός Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών» που οργανώνει η Ορνιθολογική Εταιρεία το Σάββατο 13 Απριλίου είναι το κάτι άλλο, γιατί θα είναι λιγότερο επίμοχθος και περισσότερο έως τελείως διασκεδαστικός  και επιμορφωτικός ….

Ο αγώνας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα διεξαχθεί μέσα στα όρια του νομού Αττικής και θα έχει ως σημείο τερματισμού το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στο Ίλιον. Οι ομάδες των διαγωνιζόμενων θα διασχίσουν λόφους, βουνά, άλση, πάρκα, αρχαιολογικούς και αδόμητους χώρους, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ακτές και υγρότοπους, παρατηρώντας και καταγράφοντας τον «αττικό κόσμο των πουλιών». Νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί αυτή που θα καταφέρει να καταγράψει τα περισσότερα είδη πουλιών. 

Αν και οι φυσικές περιοχές της Αθήνας έχουν πλέον περιοριστεί δραματικά, σε κάποιες «γωνιές» του Λεκανοπεδίου η φύση, σε πείσμα των καιρών, συνεχίζει να «επιβιώνει», αλλά και να αναπτύσσεται όπως παλιά. Αυτές  οι οάσεις ζωής θα εξερευνηθούν με τον πλέον ψυχαγωγικό τρόπο, μέσω της παρατήρησης πουλιών (birdwatching), στο πλαίσιο του αγώνα.

Πληροφορίες :  Κεντρικό Γραφείο της Ορνιθολογικής  στην Αθήνα (τηλ./fax: 210 8227937, 8228704, εσωτ.106, e-mail: volunteers@ornithologiki.gr, Σπύρος Ψύχας). 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου