Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

«Η κρεατόπιτα», ο νέος θεατρικός μουσικός μονόλογος της Αγγελικής Δαρλάση


KREATOPITA

«Η Κρεατόπιτα», το πιο πρόσφατο έργο της πολυβραβευμένης συγγραφέα Αγγελικής Δαρλάση, παρουσιάζεται στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας- Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ για πρώτη φορά σε σκηνοθεσία της ίδιας, πρωτότυπη μουσική και τραγούδια του Χρήστου Αλεξόπουλου κι ερμηνεία της Φανής Γέμτου.
Όταν μια γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της και δεν βρίσκει την κόρη της, βγαίνει έξω στους δρόμους για να την αναζητήσει έχοντας μαζί της ένα τάπερ με κρεατόπιτα. «Άραγε εμείς περπατάμε στους δρόμους ή οι δρόμοι μάς υποδεικνύουν να τους βαδίσουμε ανάλογα;» Σαν μια μεγάλη Κοκκινοσκουφίτσα περιπλανιέται σε μια πόλη-λαβύρινθο συναντώντας όσα δεν μπορούσε να φανταστεί και δε θα’ θελε να έχει συναντήσει,. «Περπατάω στους έρημους δρόμους. Στον έρημο κόσμο μας. Σ’ έναν κόσμο γεμάτο λύκους – οι λύκοι δεν είναι κακοί είναι απλώς σαρκοφάγοι. Οι άνθρωποι είναι…

Τι; Τι είναι; Τι δεν είναι;»
Τα μέρη και τα πρόσωπα διαδέχονται το ένα το άλλο αστραπιαία σαν μια σαρωτική καταιγίδα, οι θόρυβοι εναλλάσσονται με τη μουσική, η πρόζα με το ζωντανό τραγούδι, σ’ ένα μεταίχμιο εφιάλτη και φαντασίας γεννώντας αγωνίες και ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις.
Η ιστορία μιας γυναίκας της διπλανής πόρτας που παρατηρεί σαν για πρώτη φορά τον κόσμο, ξυπνώντας από τον λήθαργό της: «Έρχονται σου λέω… Πάντα έρχονται  αυτοί που δεν πρέπει όταν κλείνουμε τα μάτια στον κόσμο που ζούμε!».
Κείμενο: Αγγελική Δαρλάση, Σκηνοθεσία: Αγγελική Δαρλάση, Πρωτότυπη μουσική, τραγούδια: Χρήστος Αλεξόπουλος, Σκηνικά- Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα, Φωτογραφίες: Έφη Σκίτσα, Γραφιστική επιμέλεια: Ιουστίνη Γιαννακοπούλου, Sound Engineer: Γιώργος Στεφανακίδης, Παραγωγή: Ομάδα Θεάματος Η Άλλη Πλευρά. Ερμηνεύει η Φανή Γέμτου

Παραστάσεις:
Θεατρικό Βαγόνι
Κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00 από 2 Νοεμβρίου
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 16€, Ομαδικό άνω των 10 ατόμων 12€, Φοιτητικό-άνω των 65-ανέργων 10€, Ατέλειες 5€
Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:
– Ηλεκτρονικά στο https://www.more.com/theater/i-kreatopita/
– Τηλεφωνικά στο 2117700000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00)
– Φυσικά σημεία πώλησης more.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου