Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου


March 10, 2020 - Ανακοινώσεις

Σχετικά με δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου προχωρεί στην ακόλουθη ανακοίνωση.
Το π. Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο της ιστορικής του πορείας. Η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη που έχει τον συντονιστικό ρόλο σε αυτή την εθνική προσπάθεια δίνει μια πραγματική μάχη για να αντιμετωπίσει όλες τις πτυχές αυτού του εξαιρετικά πολύπλοκου project. Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου έχει βρεθεί στο πλευρό της Υπουργού και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για να συνδράμει όπου και όπως μπορεί αυτή την προσπάθεια. Πάντα σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης αλλά και με τις καλύτερες προθέσεις.
Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου προχωρεί στην παρούσα ανακοίνωση με αφορμή την συνέντευξη του κ. Αθανασίου Τσαυτάρη στον ΕΤ της Κυριακής.
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του ειδικού στα γεωργοκτηνοτροφικά ζητήματα κ. Τσαυτάρη να ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις προτάσεις του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου, που έχουμε ανακοινώσει από την σύσταση του Σωματείου το 2011 και έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά σε μεγάλη δημόσια εκδήλωση, στις 11 Μαρτίου 2014 στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό, παρουσία 500 και πλέον προσκεκλημένων. Ο Σύλλογος, δια του Προέδρου του κ. Βασιλείου Κουτσαβλή, είχε προτείνει μεταξύ άλλων  για τον τομέα της λειτουργίας του αγροκτήματος και την ενίσχυση της γεωργικής-κτηνοτροφικής παραγωγής του κτήματος Τατοΐου με την ένταξη των εκτάσεων του π. Βασιλικού Κτήματος Πολυδενδρίου στο σχέδιο αξιοποίησης του Τατοΐου. Αυτό αναφέρεται και στο siteτου Συλλόγου μας ήδη από το 2012. Χαιρετίζουμε τις αναφορές του κ. Τσαυτάρη σε αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και στους πυλώνες αξιοποίησης του κτήματος, έστω και αν δεν προχώρησε στην εκτενή του τοποθέτηση, για το όραμά του για το Τατόι, σε καμία αναφορά σε όλους εκείνους που τόσα χρόνια δίνουν τη μάχη για την ανάδειξη και επαναλειτουργία του π. Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι και έχουν καταθέσει αυτές τις προτάσεις. Ευτυχώς, που το έργο όλων αυτών μιλά από μόνο του και το αναγνωρίζει όλη η κοινωνία που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε και βρίσκεται στο πλευρό μας, ενστερνιζόμενη αυτό το μεγάλο όραμα για το Τατόι.

1 σχόλιο:

  1. εμπρός κύριοι, προχωρείτε στην υλοποίηση των αξιέπαινων σχεδίων σας, για την αξιοποίηση ενός κτήματος που επί τέλους ανήκει στον Ελληνικό λαό. Όμως μην μείνετε μόνο στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και σε αυτούς του πρώην αλλά κλειστού ανακτόρου που θα μπορούσε να μετατραπεί στο ελληνικό Tsarskoye Selo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή