Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ στο Πάρκο «Α. Τρίτσης»


Χελιδονίσματα στο Πάρκο "Α. Τρίτσης"
Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ στο Πάρκο «Α. Τρίτσης»
Υποδεχόμαστε τα χελιδόνια με μια φωλιά!


ΤΗΝ Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρες 11:00 - 13:00, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία σας προσκαλεί για 26η συνεχή χρονιά στα «Χελιδονίσματα» στο Πάρκο Περιβ/κής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον για να καλωσορίσουμε την άνοιξη και να υποδεχτούμε τα χελιδόνια φτιάχνοντάς τους πήλινες φωλιές!

Με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σχετικά με την μετανάστευση των χελιδονιών και το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους, στα «Χελιδονίσματα» μαθαίνουμε τρόπους για να τα βοηθήσουμε φτιάχνοντας πήλινες χελιδονοφωλιές. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς κατασκευάζουν μαζί τις φωλιές με την βοήθεια των εκπαιδευτών, τις παίρουν μαζί τους σε ειδικό κουτί και όταν στεγνώσουν, τις τοποθετούν στο σχολείο ή στο σπίτι τους. Έτσι προσφέρουμε στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες για το μεγάλωμα των μικρών τους και στα παιδιά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλη αυτή την όμορφη, φυσική διαδικασία από κοντά.

Χώρος εκδήλωσης: ανοιχτός χώρος μπροστά στο Γυμναστήριο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, δίπλα στο κανάλι στο κέντρο του Πάρκου.
Για οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο "Α. Τρίτσης" δείτε  εδώ

* Όλα τα υλικά κατασκευής και μεταφοράς των φωλιών παρέχονται από την ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ

* Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη

Η εκδήλωση υλοποιείται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ εταιρεία σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου «Α. Τρίτσης» και τους «Φίλους του Πάρκου», με την υποστήριξη της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας. 



Για περισσότερες πληροφορίες:,
Ευσταθία Σιδέρη, Υπ. Εκπαιδευτικού Προγράμματος στο Πάρκο «Α.Τρίτσης»
Τηλ. 210 2316977 & 2108228704, e-mail: park@ornithologiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου