Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Θεσσαλονίκη: Έριξαν αλάτι για να ξεράνουν τα πλατάνια της Νέας Παραλίας

)

Χοντρό αλάτι έριξαν άγνωστοι δράστες στις ρίζες δέκα πλατανιών που είναι φυτεμένα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, επί της Μ. Αλεξάνδρου, πριν το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.
Το περιστατικό αντιλήφθηκαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πρασίνου στη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης του πρασίνου που πραγματοποιούσαν στον “Κήπο του Απογευματινού Ηλιου”, ενώ ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης, ο οποίος έδωσε εντολή να απομακρυνθεί αμέσως το αλάτι από τις ρίζες των δέντρων. «Είναι μια απαράδεκτη κίνηση, η οποία είχε ως σκοπό να ξεραθούν τα δέντρα, κυρίως αυτή την εποχή μετά τον χειμώνα», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Δημητριάδης.
“Κάποιοι υπέγραψαν την αθλιότητα τους”, σχολίασε -μεταξύ άλλων- για το περιστατικό ο αρχιτέκτονας και πρόεδρος του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας”, Πρόδρομος Νικηφορίδης, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σημειώνεται ότι και στα μέσα Φεβρουαρίου βάνδαλοι ξερίζωσαν τα δέντρα που τις προηγούμενες ημέρες είχε η τοποθετήσει η αρμόδια δημοτική αρχή επί της οδού Τσιμισκή, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Εθνικής Αμύνης.
Εν τω μεταξύ, αναμένεται η Διεύθυνση Πρασίνου να φυτεύσει 54 κυπαρίσσια, στη νησίδα της δυτικής εισόδου, απέναντι από τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Τα δέντρα θα φυτευθούν στο πλαίσιο των δράσεων του δήμου Θεσσαλονίκης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.
ΠΗΓΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ και voria.gr

3 σχόλια:

  1. από ότι βλέπω στην φωτό πρόκειται για ευκαλύπτους, οι οποίοι είναι εισαγόμενο είδος στην Ελλάδα, φοβερά υδρόφιλο και το οποίο ταπεινώνει τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα για ολόκληρα μέτρα. Εισήχθηκε στην εποχή του Οθωνα για να βοηθά στην αποξήρανση των ελών και σαν αντικουνουπικό χάρις στα αιθέρια έλαια του. Απέτυχε και στα δύο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμένα δεν μου φαίνεται για πλατάνι, έλα όμως που είναι δημοσίευμα σε έγκυρο ιστότοπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή