Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Για το Γουδή


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

Τηλ. Επικοινωνίας: 6972408401,6941639001,694888323

                                                                                                Αθήνα 19-4-2018            

                                           Μετά την σύσκεψη κοινωνικών φορέων και πολιτών, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, διοργανώθηκε ημερίδα στο Σπυροπούλειο πολιτιστικό κέντρο σε συνεργασία με τον ΟΚΑΠΑ του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018. Η διάθεση και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων μάς δημιούργησε την πεποίθηση ότι και η δράση αυτή συμβάλλει στην επίτευξη των απόλυτα αναγκαίων και άμεσης προτεραιότητας διαδικασιών, ώστε να πραγματοποιηθούν:



ŸΗ ολοκλήρωση, δημοσίευση και κύρωση της Στρατηγικής Μελέτης      περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Προεδρικού Διατάγματος ŸΠροστασίας του Υμηττού, με ενσωμάτωση των προτάσεων της Επιτροπής Αγώνα.

ŸΗ σύσταση Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.                                                                

Ÿ Η απαγόρευση κάθε διαμπερούς κίνησης και παράνομης στάθμευσης οχημάτων στον πυρήνα του Πάρκου.


ŸΗ διευκόλυνση της πρόσβασης και κυκλοφορίας των πολιτών στο Πάρκο με την άμεση απομάκρυνση-κατεδάφιση των περιφράξεων (συρματοπλεγμάτων) που κατακερματίζουν το χώρο.

ŸΗ απομάκρυνση του Μπάντμιντον, σύμφωνα με την υπ΄ αρίθ. 1970/2012 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, καθώς και των γραφείων της ΕΠΟ.

ŸΗ έγκριση και εφαρμογή του Σχεδίου Γενικής Διάταξης, χωρίς καμία πρόβλεψη κατασκευής υπόγειου γκαράζ στην κεντρική πλατεία του Πάρκου.

Και στην προαναφερόμενη ημερίδα, όπως και κατά τη σύσκεψη των Φορέων, αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και κατατέθηκαν σημαντικές προτάσεις τις οποίες επεξεργάστηκε η Συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα στις 18 Απριλίου 2018,η οποία αποφάσισε να πραγματοποιηθεί η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΝ την ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΪΟΥ 2018, σε συνεργασία με όσους κοινωνικούς φορείς επιθυμούν να συμβάλουν στην υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.



         Επιπλέον την Τετάρτη 2 Μαϊου 2018 σε διευρυμένη Συνέλευση της Επιτροπής θα συζητηθούν τα οργανωτικά ζητήματα της συγκέντρωσης και καλείται, όποιος επιθυμεί να βοηθήσει στην επιτυχία της κινητοποίησης, να παραστεί.



                                               

Η Γραμματεία της Επιτροπής

Βοζικάκης Γεώργιος

Μαυράκος Δημήτρης

Κάκκος Παναγιώτης

Παναγούλα Αλεξάνδρα

Σταυρόπουλος Γιώργος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου