Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η Ορνιθολογική Εταιρεία για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού



   

Από την ίδρυσή της, χιλιάδες μέλη και εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στηρίζουν με ποικίλους τρόπους το έργο της και συμβάλλουν καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια για την προστασία της ελληνικής φύσης.



Με αφορμή  τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού η Ορνιθολογική θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά  τους 400 ενεργούς εθελοντές της, προσκαλώντας παράλληλα και όποιον το επιθυμεί να γίνει μέρος της προσπάθειας της Οργάνωσης.



Οι περισσότεροι εθελοντές της Ορνιθολογικής διενεργούν τη συστηματική παρακολούθηση επιλεγμένων περιοχών  και την καταγραφή των πουλιών , συλλέγοντας στοιχεία με σκοπό τη λήψη μέτρων για την προστασία ενός απειλούμενου είδους ή μίας οικολογικά ευαίσθητης περιοχής (Υπεύθυνοι Παρακολούθησης Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά, Πρόγραμμα Παρακολούθησης Κοινών Ειδών, Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών, Πρόγραμμα Παρακολούθησης Υγροτόπων Αττικής).



Με τη συνδρομή των εθελοντών  προστατεύουμε 196 Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά (περίπου το ¼ της χερσαίας έκτασης της χώρας) και 41 θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και το Ιόνιο με πλούσια βιοποικιλότητα. Οι εθελοντές μας συμμετέχουν σε προγράμματα προστασίας για τη Νανόχηνα και τον Ασπροπάρη στη Β. Ελλάδα, σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης του κοινού, όπως αυτή για το παράνομο κυνήγι στα Ιόνια Νησιά, στην προστασία του Κιρκινεζιού στη Θεσσαλία, στη φύλαξη των αποικιών του Μαυροπετρίτη στο Αιγαίο κ.ά. Επίσης στελεχώνουν ενημερωτικά περίπτερα, υποστηρίζουν ανοικτές εκδηλώσεις και υλοποιούν δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά με θέμα τα πουλιά.




Στην πιο πρόσφατη εθελοντική μας δράση , την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τους Φίλους του Πάρκου Τρίτση, φυτέψαμε 90 δεντράκια και ανακαλύψαμε δύο χελώνες σε χειμερία νάρκη, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για νέες εθελοντικές δράσεις!



Πληροφορίες :  στα τηλέφωνα 210 8228704, 2310 244245 και στο 6974510976.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου