Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Νίκος Αλέφαντος





Ο Νίκος Αλέφαντος είναι ίσως ο τελευταίος μεγάλος επιζών μιας  γενιάς που ξεκίνησε παίζοντας  ποδόσφαιρο «στο ξερό»… Ήταν  τότε που οι «διεθνείς» μας τρώγανε κάτι απίθανες τούμπες στα χορταρικά  της  Ευρώπης, γιατί ήτανε αμάθητοι από χλοοτάπητες...Τότε που προπονητής τις του Ολυμπιακού, απευθυνόμενος στους παίχτες πριν από κρίσιμο αγώνα, συνόψιζε την πεμπτουσία της κρατούσης προπονητικής αγωγής -  «Άντρες είστε, μουστάκια έχετε, παίξτε μπάλα να κερδίσετε». Τότε που η Εθνική μας έτρωγε  απανωτές εφτάρες επί ευρωπαϊκού εδάφους, τότε που κάποιοι διεθνείς ποδοσφαιριστές μας πιάνονταν επαυτοφώρω να «σουφρώνουν» επαργυρωμένα  κουταλάκια σε μια δεξίωση...
Ο Αλέφαντος έγινε ποδοσφαιρική διασημότητα, έχοντας σαν αφετηρία τον ηρωϊκό Φωστήρα – που έβαλε τον περίφημο υπότιτλο  «ΦΟΝΕΦΣ ΤΩΝ  ΓΙΓΑΝΤΩΝ»  (σύμφωνα με  γραμματολογική εκδοχή οπαδού της περιοχής Ταύρου) μετά μια μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού.
Τώρα ο  ώριμος αλλά εσαεί  μάγκας Αλέφαντος (κατά το δασολογικό αξίωμα : «Άπαξ δάσος εσαεί δάσος») προβαίνει σε πολιτικές δηλώσεις(sportday-enikos.gr). 

«Πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές, στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές εκλογές θα δείτε τρελά πράγματα» .

 Και συμπληρώνει, έχοντας προφανώς κατά νου τη διάταξη των πολιτικών  δυνάμεων κατά το ποδοσφαιρικό σύστημα 5-2-3 :
«Πλήρης αποτυχία η τριπλέτα Σαμαράς, Στουρνάρας, Βενιζέλος»

Ο Αλέφαντος δεν χαρίζεται και δεν πλευρίζει καμιά εξουσία – υπαρκτή ή διαφαινόμενη. Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο που δηλώνει :
« Ο Τσίπρας από την άλλη λέει ότι θα πάει να διαπραγματευτεί καλύτερα. Άσε τα παραμύθια και εσύ, μας τα ΄παν κι άλλοι. Με αυτήν την πολιτική και μέσα στο ευρώ, μόλις θα βγεις πρωθυπουργός και πας την άλλη μέρα να συναντήσεις τη Μέρκελ, θα σου πει "καλώς τα παιδιά! Καλώς τα παιδιά, καλώς τα"! Για εμένα ο Αλαβάνος λέει την αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου