Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών


 
Όσοι και όσες θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών , έχουν την ευκαιρία να συνεορτάσουν  με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη ,σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.
 

Εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, προβολές και παρουσιάσεις, περιβαλλοντικά παιχνίδια, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες δραστηριότητες,  θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας.  

«Το Συναρπαστικό Ταξίδι της Μετανάστευσης!» είναι το θέμα της φετινής διοργάνωσης και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μεταναστευτικά είδη πουλιών και τους βιοτόπους που χρησιμοποιούν κατά τη μετανάστευση. Πολλές από τις περιοχές όπου διοργανώνεται η Γιορτή, αποτελούν προστατευόμενες περιοχές όπως υγρότοποι Διεθνούς Σημασίας και Εθνικά Πάρκα.
 

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών γίνεται κάθε χρόνο  το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Τις εκδηλώσεις  στη χώρα μας  διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 

Αττική

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», Ίλιον

Αττική

Υγρότοπος Βραυρώνας

Θεσσαλονίκη

Λίμνη Βόλβη (Παραλίμνιο Πάρκο Μεγάλης Βόλβης Δήμου Βόλβης

Θεσσαλονίκη

Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

(Μέγαρο μουσικής, πλησίον Πάρκου Ήχου)

Πιερία

Λιμνοθάλασσα Νέας Αγαθούπολης (Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης)

Χαλκιδική

Έλη Σάνη

 Σέρρες

Ανατολικό Ανάχωμα Λίμνης Κερκίνης (μεταξύ Λιμνοχωρίου και Μεγαλοχωρίου)

Πρέσπα

Άγιος Γερμανός 

Πληροφορίες : www.ornithologiki.gr  τηλ.210 82 28 704, 2310 244 245

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου