Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Κινητή έκθεση του Προγράμματος LIFE για τα θαλασσοπούλια



Για άλλη μια χρονιά, η κινητή έκθεση του Προγράμματος LIFE για τα θαλασσοπούλια ταξιδεύει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  κατοίκων και επισκεπτών  για τον Αιγαιόγλαρο, τον Θαλασσοκόρακα  και τα άλλα θαλασσοπούλια, που ζουν στις ελληνικές θάλασσες :  Για  τις απειλές που αντιμετωπίζουν, τις δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος και τη σημασία του δικτύου των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών. 

Η ενημερωτική κινητή έκθεση  θα ταξιδεύει μαζί με την ερευνητική ομάδα της Ορνιθολογικής και της MOm με το σκάφος της MOm «Οδύσσεια», σταθμεύοντας στα λιμάνια των νησιών. Καθ’ όλη τη 10ήμερη διαδρομή της έκθεσης θα γίνεται παράλληλα από τους ερευνητές της Ορνιθολογικής καταγραφή των θαλασσοπουλιών στο θαλάσσιο χώρο. 

Η έκθεση αποτελείται από έξι ενημερωτικές επιφάνειες με θέμα τον Αιγαιόγλαρο, τον Θαλασσοκόρακα, τα πελαγικά θαλασσοπούλια του Αιγαίου, το Πρόγραμμα LIFE, τις πολύτιμες ακατοίκητες νησίδες και τη Μεσογειακή Φώκια, ενώ η παρουσία της σε κάθε λιμάνι θα συνοδεύεται και από τη διάθεση ενημερωτικού υλικού. 

Η διαδρομή της έκθεσης ξεκινάει στις 24 Ιουλίου από την Αλόννησο και θα ακολουθήσει η Σκόπελος, η Σκύρος, η Σκιάθος, η Χαλκιδική, η Θάσος, η Λήμνος και  η Λέσβος.

 ΥΓ : Η φωτογραφία  είναι της Ορνιθολογικής Εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου