Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Μανώλης Εμμανουήλ : πρωταγωνιστεί στο “Alice at the Asylum” της βραβευμένης Theatre Lab Company

 


imageΤον Μανώλη Εμμανουήλ, τον θυμάστε; Είμαι σίγουρη πως ναι. Εγώ σας γράφω κάποια high lights της πορείας του μέχρι τώρα με την ευκαιρία της θεατρικής παράστασης που πρωταγωνιστεί και η οποία θα παιχτεί στο Μπάγκειο.
- 'Έπαιξε βασικό ρόλο δίπλα σε τεράστια ονόματα του Χόλυγουντ (Στηβ Κούγκαν, Άιλα Φίσερ, Άσα Μπάτερφιλντ, Στίβεν Φράι και πολλοί άλλοι) στην ταινία του Μάικλ Γουιντερμπότομ “Greed”
- Συμμείχε στο “The Durrells” (Οικογένεια Ντάρελ
- Πρωταγωνίστησε στο βίντεο-mockumentary του Lost My Marbles, το οποίο έχει την υποστήριξη του Στίβεν Φράι και προωθεί την επιστροφή των Ελγίνειων Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, και συντάσσεται με την μεγάλη καμπάνια Reunite Parthenon που υποστηρίζεται από επιφανείς Έλληνες, αλλά και Βρετανούς. Μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.
- Είναι η ελληνική φωνή της Easy Jet από το 2005.
- Κρατά βασικούς ρόλους σε διεθνή βιντεοπαιχνίδια, όπως τα δύο τελευταία Assassin's Creed.
-Πρωταγωνίστησε στον πρώτο κύκλο της σειράς Όρκος της ΕΡΤ 1
Εσείς, μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας εδώ https://t.ly/x-OtK και να τον απολαύσετε μαζί με τον υπόλοιπο υπέροχο, θίασο
Σας ευχαριστώ θερμά!

 Μανώλης Εμμανουήλ πρωταγωνιστεί στο “Alice at the Asylum” της βραβευμένης Theatre Lab Company που έρχεται στην Ελλάδα | 9,10 & 11/2, Μπάγκειον

Η παράσταση “Alice at the Asylum”, η νέα site specific παραγωγή της Theatre Lab Company, που ανέβηκε πρόσφατα στο Λονδίνο σ’ ένα διατηρητέο κτίριο του 1873 -το “Asylum”, έρχεται για λίγες μόνο παραστάσεις στην Αθήνα, στο πλαίσιο της περιοδείας της στο Ηνωμένο Βασίλειο και σ’ Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ. Θα φιλοξενηθεί σ’ έναν εξίσου ιδιαίτερο χώρο, στο κέντρο της πόλης: στο «Μπάγκειον» στην πλατεία Ομονοίας.

Alice at the Asylum
9, 10 και 11 Φεβρουαρίου
Μπάγκειον

Στ’ αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους
Προπώληση: https://t.ly/x-OtK

Πρόκειται για ένα καινούριο έργο, για ενήλικες, εμπνευσμένο από το σουρεαλιστικό παραμύθι του Λούις Κάρολ «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», με συνοδεία live ηλεκτρικής κιθάρας σε πρωτότυπη μουσική γραμμένη ειδικά για την παράσταση.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Theatre Lab Company, Αναστασία Ρεβή. Το κείμενο υπογράφει η Λύδια Βη, η οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον Μανώλη Εμμανουήλ. Τον Έλληνα ηθοποιό που κάνει καριέρα στο Λονδίνο και τον έχουμε απολαύσει σε ταινίες όπως το “Greed” του Μάικλ Γουιντερμπότομ, σειρές όπως η «Οικογένεια Ντάρελ», στον ελληνική σειρά της ΕΡΤ «Ο Όρκος»-όταν και έπαιξε για πρώτη φορά στη μητρική του γλώσσα, καθώς και σε βίντεο-mockumentary για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που ο Μανώλης, έπειτα από μια και πλέον δεκαετία πορείας στο εξωτερικό, θα εμφανιστεί σ’ ελληνική θεατρική σκηνή.

Πλοκή
Με φόντο το σύγχρονο Λονδίνο, ο κύριος Ρόουζ- ένας επενδυτής ακινήτων, πιστεύει ότι έχει κερδίσει το… λαχείο όταν αγοράζει ένα βικτωριανό κτίριο, πρώην άσυλο. Καθώς ετοιμάζεται να το κατεδαφίσει, αποφασίζει να επισκεφτεί τον χώρο μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι είναι άδειος, όπως αναμενόταν. Προς μεγάλη του έκπληξη συναντά εκεί την Αλίκη, την τελευταία τρόφιμο του Ασύλου πριν αυτό κλείσει το 1873. Φοβερά ανυπόμονος, ο κύριος Ρόουζ κάνει ό,τι μπορεί για να την βγάλει από το κτίριο και να βάλει σ’ εφαρμογή τα σχέδιά του. Η Αλίκη, ωστόσο, έχει άλλες ιδέες. Είναι ώρα για τσάι, βλέπετε…
Μια ιστορία που συνδυάζει το παλιό με το νέο, το κλασικό με το σύγχρονο, τον ρεαλισμό με την φαντασία και όλα μαζί λειτουργούν ως ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό με σκοπό την αναζήτηση της ταυτότητας.

Ταυτότητα παράστασης
ALICE AT THE ASYLUM
Εμπνευσμένη από το παραμύθι του Λούις Κάρολ «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»
Έναρξη: 9 Φεβρουαρίου
Κείμενο: Λύδια Βη
Σκηνοθεσία: Αναστασία Ρεβή
Μουσική σύνθεση, παραγωγή και εκτέλεση: Hades
Κοστούμια: Lisa Lach-Nielsen
Φωτισμοί και Φωτογραφίες: Γιάννης Κατσαρής
Παραγωγή: Martina Reynolds
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Μιχαηλίδη
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will
Μια παραγωγή του Theatre Lab Company : https://www.theatrelab.co.uk
Ηθοποιοί: Μανώλης Εμμανουήλ, Λυδία Βη, David Furlong , Rujenne Green, Σέβη Φιλιππίδου, Christiana Maycea
Ηλεκτρική κιθάρα: Hades

Πού: Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Πλατεία Ομόνοιας 18, Ομόνοια, Αθήνα
Πότε: Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 20:00, Σάββατο 10/2 στις 17:00 και στις 20:00 και Κυριακή 11/2 στις 17:00 και τις 20:00.
Εισιτήρια: 20 € (γενική είσοδος), 15 € μειωμένο (φοιτητές- σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές, πολύτεκνοι, άτομα άνω των 65 ετών και ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω).
Προπώληση: Eventbrite
Διάρκεια: 60’ (χωρίς διάλειμμα)
*Η παράσταση είναι στ’ αγγλικά μ’ ελληνικούς υπέρτιτλους.

 

 

 MG 1689

 

 MG 1767

 

IMG 8377

 

 MG 0129

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου