στο art bar-restaurant
bassaviola
(Παπάζογλου 29, Ιστορικό
Κέντρο Καλαμάτας)
Έχουμε αρχίσει να
ξεχνάμε τις γεύσεις που συνόδευαν τις γιορτές μας, ακόμα και τις λύπες μας -
γιατί και στα κόλλυβα κράνμπερις και κάσιους βάζουν τώρα. Τα ''μεταλλαγμένα''
γλυκίσματα έχουν γίνει της μόδας. Μελομακάρονα με αλεύρι ζέας και στέβια,
κουραμπιέδες με κράνμπερις, βασιλόπιτα με γέμιση στρούντελ ή επικάλυψη κραμπλ,
μπακλαβάδες με χουρμάδες. Από τα μπισκότα έως τον αφρό ξυρίσματος βάζουν
κράνμπερις.
Τη στιγμή που έχουμε την
ελληνική υπερτροφή, την μαύρη σταφίδα, οφείλουμε να δώσουμε τη
δική μας απάντηση στα διάφορα ''μπέρι'' που επιχειρούν να μπουν στο
διατροφολόγιό μας. Να μπει σε κάθε σπίτι, σε κάθε κυλικείο σχολείου.
Το θετικό είναι ότι τα
τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση χρήσης της στην μαγειρική. Tρώγεται σε
πράσινες σαλάτες, σε σακουλάκι και σε είδη αρτοποιείας (σταφιδόψωμο, κέικ,
κουλούρια, μπάρες)
Δηλώσεις συμμετοχής (για
να δοκιμάσετε μία παραδοσιακή συνταγή) έως το Σάββατο το μεσημέρι στο τηλέφ.
6936-518550
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου