Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Μια "ρομαντική" ατμόσφαιρα....


Είμαστε μια ωραία ρομαντική ατμόσφαιρα τη νύχτα στην Ηλιούπολη! Ακόμη και η κεντρική πλατεία της πόλης (Εθνικής Αντιστάσεως), βυθίζεται στο σκοτάδι κάθε βράδυ, τώρα πια ….

Δεν έχουμε χρήματα να αλλάξουμε τις λάμπες. Έχουμε όμως χρήματα να χαρίζουμε το ρεύμα και το νερό στο παγοδρόμιο που στήνεται στο χριστουγιεννιάτικο χωριό στην πλατεία της πόλης μας! Έχουμε χρήματα για να παραχωρούμε την πλατεία στον επιχειρηματία που τη νοικιάζει για 40 μέρες έναντι 2.400 ευρώ, να μην πληρώνει ρεύμα και νερό για τη λειτουργία παγοδρόμιου επί 40 μέρες και να έχει δικαίωμα να την υπενοικιάζει σε 20 άλλους επιχειρηματίες, που στήνουν τα υπόλοιπα περίπτερα εισπράττοντας κάποιο αντίτιμο…


Ας κάνουμε έναν πολύ απλό και συντηρητικό συλλογισμό:

Εισπράττει ο Δήμος 2.400 ευρώ – το ρεύμα και το νερό του παγοδρομίου για 40 μέρες=?. Πόσο μας μένει?

Ας υποθέσουμε οτι ο επιχειρηματίας εισπράττει από την υπενοικίαση σε 20 άλλες επιχειρήσεις τουλάχιστον 200 ευρώ Χ 20= 4000 ευρώ (πληροφορηθήκαμε οτι είναι περισσότερο αλλά ας είμαστε συγκρατημένοι). Πληρώνει 2.400 ευρώ στο Δήμο Ηλιούπολης, του μένουν καθαρά τουλάχιστον 1600 ευρώ, από την υπενοικίαση του χώρου και μόνο!

Γιατί δε νοικιάζει ο δήμος μας την πλατεία σε 21 επιχειρηματίες, αλλά σε ΈΝΑ? Έχουμε ανάγκη μεσάζοντα, στην ενοικίαση? Υπάρχει νομικό ή κάποιο άλλο κώλυμα? Πόσο θα στοίχιζε στο Δήμο το στήσιμο των 20 περιπτέρων?

Πόσες λάμπες θα αγοράζαμε αν νοικιάζαμε απ’ ευθείας στους 20 επιχειρηματίες το χώρο και πόσες με την αξία του ρεύματος και του νερού του παγοδρομίου, που χαρίσαμε?

Γιατί πρέπει να χαρίζουμε σε κάποιους κι εμείς οι πολίτες της πόλης, να πληρώνουμε δημοτικά τέλη, αλλά να κυκλοφορούμε στο σκοτάδι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά μας και την ομαλή λειτουργία της πόλης μας?

Ευχαριστούμε τους επιχειρηματίες της Ηλιούπολης, που φωτίζουν αρκετά τις βιτρίνες των καταστημάτων τους ενώ πληρώνουν το αντίστοιχο αντίτιμο στη ΔΕΗ! Χάρη σ’ αυτούς μπορούμε να κυκλοφορούμε κάπως…..

Περιμένουμε κάποιες λογικές απαντήσεις από τη Δημοτική αρχή, για τα παραπάνω ερωτήματα! Περιμένουμε να αντικατασταθούν οι καμένες λάμπες άμεσα! Το πρόβλημα έχει γίνει χρόνιο, η υπομονή έγινε αγανάχτηση και η αγανάχτηση γίνεται θυμός… 



Περισσότερα: http://kipi.gr/?p=9691

Ευαγγελία Δημητρίου
Κι.Π.Η.-  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
      Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη  
      Τ.:2109730215-K.:6944683652
      F.: 2118005508, 2109718162
      kin.pol.il@gmail.com
      http://www.kipi.gr
      Facebook:
      Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.)






--

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου