Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δημόκριτος» για τη Βραδιά του Ερευνητή 2018




 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ επισκέπτεται τη Βραδιά του Ερευνητή, αυτή τη φορά στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δημόκριτος» (Νεαπόλεως 27, Αγία Παρασκευή) και προσκαλεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου το απόγευμα όλους τους μαθητές της Λαυρεωτικής, τους καθηγητές, αλλά και όσους ενδιαφέρονται, να γνωρίσουν τη μαγεία της επιστήμης.



H «Βραδιά του Ερευνητή» αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο, ταυτόχρονα, σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.



Η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Πειράματα, δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, διαγωνισμοί και ποικίλες πρωτότυπες εκδηλώσεις!




Με φετινό σύνθημα της Βραδιάς  «Η επιστήμη σε προ(σ)καλεί!» τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα και εκπαιδευτικοί φορείς της χώρας μέσα από  ποικίλες πειραματικές επιδείξεις και διαδραστικά παιχνίδια επικοινωνούν την γνώση και την επιστήμη σε μικρούς και μεγάλους.



Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή και ανάδειξη του έργου των ερευνητών και της σπουδαιότητας του ρόλου τους στην επιστήμη και την κοινωνία.



Διοργάνωση-Συντονισμός: Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δημόκριτος» και Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Ε.Α.Α)

Συνδιοργανωτές: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε), Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “SciCo”.



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Βραδιάς αλλά και τους συμμετέχοντες φορείς επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Βραδιάς του Ερευνητή 2018: http://renathens.gr/ .



·         Αναχώρηση πούλμαν στις 17:00 από την Κεντρική Πλατεία Κερατέας.

·         Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6984912459 και 6974725524 (Απαραίτητη η κράτηση θέσης). Οι μικροί μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται.

·         Κόστος συμμετοχής για το πούλμαν 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου