Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Συνέδριο : Ο Παντελής Πρεβελάκης και η ελληνική πνευματική παράδοση»


            
    (Πύργος Αλικιανού, 15 – 16 Σεπτεμβρίου 2018)

                      

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τιμώντας το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2018, οργανώνουν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και με την υποστήριξη του Ξενοδοχειακού Ομίλου Caldera,  Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Ο Παντελής Πρεβελάκης και η ελληνική πνευματική παράδοση». Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο σ’ ένα μεγάλο αδικημένο των Γραμμάτων μας, το ρεθεμνιώτη πεζογράφο, ποιητή, δραματουργό και μεταφραστή Παντελή Πρεβελάκη, που αγωνίστηκε όσο λίγοι – με το μυθιστορηματικό, το ποιητικό, το θεατρικό και το δοκιμιακό του έργο –  για τη διάσωση και ανάδειξη του πνευματικού μας πολιτισμού και των διαχρονικών αξιών του.


Το Συνέδριο  θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2018, στην έδρα της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών, στον Πύργο Αλικιανού. Στο Συνέδριο θα μετέχουν ως εισηγητές, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Νεοελληνιστές, εκπαιδευτικοί και ειδικοί ερευνητές. Το Συνέδριο τιμούν με τη συμμετοχή τους εκπρόσωποι των Ισπανών Νεοελληνιστών, με επικεφαλής την επί σειρά ετών Πρόεδρο  της Ισπανικής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών, κα Όλγα Ομάτος.

Ο κατάλογος των Συνέδρων θα είναι ανοιχτός για εκπαιδευτικούς και (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) φοιτητές, με δικαίωμα συμμετοχής στις συζητήσεις του Συνεδρίου. Στα εγγεγραμμένα μέλη παρέχεται Βεβαίωση Συμμετοχής στις εργασίες του Συνεδρίου.

                                                    Το Συνέδριο είναι ανοιχτό στο κοινό.                                                                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου