Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Trifan 600, αεροσκάφος του μέλλοντος με δυνατότητα κάθετης «προσαπογείωσης»….


Ένα «υβριδικό»  αυτοκίνητο-αεροπλάνο («αυτοκινητοπλάνο», το έχω ονοματίσει σε παλιότερη ανάρτηση) δεν είναι και τόσο απίθανο, από τη στιγμή που ένα συμβατικό αεροπλάνο ήδη είναι και λίγο αυτοκίνητο, καθώς  τροχοδρομεί στις πίστες των αεροδρομίων.…http://oikologein.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2214.html

 Όμως ένα υβρίδιο αεροπλάνου- ελικοπτέρου  αποτελεί πραγματικά μεγάλο νεωτερισμό, όχι μόνο γι αυτή καθεαυτή τη τεχνική διαμόρφωσή του αλλά και για τον ελαχιστοποιημένο περίγυρο που απαιτεί για την προσ-απογείωσή του….
Η λειτουργία ενός τέτοιου «αεροπλανόπτερου» (=αεροπλάνο +ελικόπτερο) θα έκανε περιττή τη χρησιμοποίηση τεράστιων εκτάσεων γης σε περιαστικές περιοχές,  που απαιτούν διαχείριση, ειδική διαμόρφωση και περιφρούρηση. Αλλά και στη τρέχουσα φάση, ένα αεροπλανόπτερο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για μετακινήσεις-μεταφορές από συγκεκριμένου σημείου σε συγκεκριμένο σημείο, χωρίς τη μεσολάβηση αεροδρομιακών χώρων….
Το  νέο δημιούργημα λέγεται Trifan 600, είναι  project της XTI Aircraft Company και προβλέπεται να έχει τα εξής χαρακτηριστικά : δυνατότητα μεταφοράς πέντε ατόμων (συν τον πιλότο), μέγιστη ταχύτητα cruise  640 χλμ/ ώρα, μέγιστο ύψος 30.000 ποδών, εμβέλεια 1.300- 1.900 χλμ (ανάλογα με το φορτίο και τη μέθοδο απογείωσης), 3 κινητήρες-στροφεία (ducted fans)για κάθετη απογείωση και προσγείωση, δύο κινητήρες turboshaft υψηλών επιδόσεων για κανονική πτήση, έλεγχο fly-by-wire, χρόνο ανόδου σε μέγιστο ύψος 11 λεπτά και χρόνο επίτευξης μέγιστης ταχύτητας 90 δευτερόλεπτα.
Όσον αφορά στο εσωτερικό του, διαθέτει ευρύχωρη καμπίνα που μπορεί να διαμορφωθεί για σειρά σκοπών, από ένα πολυτελές εσωτερικό για business χρήση μέχρι ειδική νοσοκομειακή/ ιατρική διαμόρφωση ιπτάμενου ασθενοφόρου ή ιατρείου. Γενικότερα, οι δημιουργοί του κάνουν λόγο για ένα εντελώς νέο είδος αεροσκάφους, με έναν μοναδικό συνδυασμό δυνατοτήτων, που ξεπερνούν τόσο τα σημερινά ελικόπτερα όσο και τα ιδιωτικά τζετ.


ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου