Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Συζήτηση γύρω από το έργο της Άννας Φιλίνη

  

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 στις 8μ.μ. στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη , Μαρίνου 18 Ν.Ηράκλειο, θα συζητήσουν  για το έργο της Άννας Φιλίνη οι Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Λήδα Καζαντζάκη και η ίδια η ζωγράφος.

 Η ζωγραφική της Άννας Φιλίνη εντάσσεται στον Μαγικό ρεαλισμό. Το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτού του εικαστικού ρεύματος είναι η  παρείσφρηση στοιχείων που δεν έχουν καμία σχέση με τη γραμμικότητα του χρόνου. Αυτά τα στοιχεία εγκαθιδρύονται ως φυσικά και αυτονόητα, μέσα σε ένα, κατά τα άλλα, ρεαλιστικό περιβάλλον. Μέσα στο έργο της η Φιλίνη παρουσιάζει τη "μυστηριώδη και φανταστική ποιότητα της πραγματικότητας."  Ισχυρίζεται ότι η ζωγραφική θα μπορούσε να είναι ένα μέσο για να δημιουργήσει ή να διευρύνει τη συλλογική συνείδηση ​​με ένα ταυτόχρονο "άνοιγμα στο μυθικό και το ιστορικό στοιχείο", δημιουργώντας το δικό της σύμπαν των μορφών που κατοικούν αυτό το παρόν. Μέσα σε αυτό το σύμπαν, η παράδοση και οι αγώνες της αριστεράς είναι ισχυρά παρούσες.
 H έκθεση περιλαμβάνει μεγάλο μέρος των έργων της  των τελευταίων δώδεκα χρόνων :  έργα με λάδι μεγάλων και μικρών διαστάσεων σε μουσαμά είτε ξύλο αλλά και πορτραίτα,  καθώς και ορισμένα σχέδια με μολύβια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου