Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Θερινά Εθελοντικά Προγράμματα της Ορνιθολογικής


               

                        




Η Ορνιθολογική Εταιρεία οργανώνει και φέτος θερινά εθελοντικά προγράμματα για την ενημέρωση του κοινού και για την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους.

Οι  εθελοντές έχουν την ευκαιρία να συμβάλουν  στην προστασία του περιβάλλοντος, να μάθουν για την ελληνική  φύση , να γνωρίσουν προστατευόμενες περιοχές και βιότοπους διεθνούς σημασίας και να συνεργαστούν με άλλους ανθρώπους.





Τα θερινά εθελοντικά  Προγράμματα για το 2012, είναι:



1.    Δακτυλίωση Πουλιών και Παρακολούθηση της Μετανάστευσης των Αρπακτικών στον Ορνιθολογικό Σταθμό Αντικυθήρων

Τα Αντικύθηρα αποτελούν κομβικό σημείο για τα μεταναστευτικά πουλιά: απέχουν την ίδια ακριβώς απόσταση από την Πελοπόννησο και από την Κρήτη ενώ η συγκέντρωση μεγάλων πληθυσμών μεταναστευτικών σε ένα τόσο μικρό νησί προσφέρει ιδανικές συνθήκες για τη συστηματική μελέτη τους.

Οι εθελοντές μαθαίνουν να δακτυλιώνουν και να ξεχωρίζουν τα είδη των πουλιών, να συλλέγουν επιστημονικά στοιχεία και να   συμμετέχουν στην καταγραφή των αρπακτικών που διέρχονται από τα Αντικύθηρα.



Ημερομηνίες: από 1 – 30 Σεπτεμβρίου 2012



2.    Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα, Πύλου

Οι εθελοντές συμμετέχουν για 15η συνεχή χρονιά στην ευαισθητοποίηση των επισκεπτών στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα. Ο ρόλος τους είναι η λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων και η οργάνωση εκπαιδευτικών οικοπεριηγήσεων με παρατήρηση πουλιών στη Λιμνοθάλασσα.

Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας αποτελεί το σημαντικότερο νοτιότερο μεταναστευτικό σταθμό για τα υδρόβια και παρυδάτια πουλιά στα Βαλκάνια. Μέχρι σήμερα, έχουν καταμετρηθεί 265 είδη πουλιών, που ξεχειμωνιάζουν, σταθμεύουν ή φωλιάζουν στην περιοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να διαθέτουν μεταφορικό μέσο.

Ημερομηνίες: από 15 Ιουλίου – 15 Σεπτεμβρίου 2012

3.    Ενημέρωση  για τα πουλιά και το φυσικό περιβάλλον των Κυκλάδων στη Σύρο

Οι εθελοντές ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν το κοινό για τα θαλασσοπούλια και τη φυσική κληρονομιά των Κυκλάδων, λειτουργούν ενημερωτικό περίπτερο στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου και υλοποιούν εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά.



Ημερομηνίες: 20 Ιουλίου – 2 Σεπτεμβρίου 2012



4.    Ενημέρωση για τα πουλιά και τις προστατευόμενες περιοχές του Ιονίου στη Ζάκυνθο

Οι εθελοντές λειτουργούν ενημερωτικό περίπτερο στην κεντρική πλατεία της πόλης της Ζακύνθου σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και το Δήμο. Ο ρόλος τους είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα θαλασσοπούλια και το φυσικό περιβάλλον του Ιονίου.



Ημερομηνίες: 15 Ιουλίου – 2 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου