Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ένα βιβλίο από καρδιάς....






Εδώ και μερικά χρόνια, ο Πέτρος  Κακολύρης  διαθέτει αφενός μια ξένη καρδιά στο σώμα του και  αφετέρου  το βίωμα  μιας μεγάλης  προσωπικής περιπέτειας …Την περιπέτεια αυτή αφηγείται στο βιβλίο του  , «Η ιστορία της καρδιάς μου, το χρονικό μιας μεταμόσχευσης», που παρουσιάζει την Τετάρτη 4 Ιουλίου, 8 μ.μ,στον κήπο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», Λασκαρίδου 120, Καλλιθέα.



Σαν άνθρωπος, ο Κακολύρης έχει κι αυτός να διηγηθεί μια κορύφωση ευτυχίας,  σε ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο της ζωής του.  Και να πως το κάνει :   

 «…Την πρώτη ημέρα που πήγαμε στο νέο μας σπίτι από τα Κ. Πετράλωνα στον Ταύρο, λίγους μήνες μετά τη γέννησή μου, χιόνισε. Λένε πως αυτό είναι ευτυχία. Στην διαδρομή μου πολλές φορές την πλησίασα,  όμως τη βίωσα με τον πιο απόλυτο τρόπο 52 χρόνια μετά, το Μάη του 2009, όταν και ξύπνησα με την καρδιά ενός 27χρονου, να χτυπάει μέσα μου».



Ο συγγραφέας   σπούδασε Κοινωνιολογία στο Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μπολόνιας (Ιταλία) και έκανε μεταπτυχιακό σεμινάριο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα «Κοινωνία και Πολιτισμός».

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με τις εφημερίδες, Ελευθεροτυπία, Αυγή και Εποχή και το περιοδικό Ταχυδρόμος.  Από το Μάιο του 2010 είναι πρόεδρος του ομίλου πολιτισμού Εύμαρος και υπεύθυνος των εκδόσεων Εύμαρος.

Έχει δημοσιεύσει ποιήματα και διηγήματα σε διάφορα περιοδικά ενώ συμμετείχε και στο συλλογικό έργο Vivere pericolosamente: 26 ιστορίες από την Ιταλία με το διήγημα Una storia obscura.

Από το Φεβρουάριο του 2011 είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου μεταμοσχευμένων καρδιάς  «Συνεχίζω». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου