Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Νίκολα Τέσλα- Ο άνθρωπος από το μέλλον, στο Μουσείο Κοτσανά



Η έκθεση "Νίκολα Τέσλα ο άνθρωπος από το μέλλον" βασισμένη στο όραμα, το έργο και την προσωπικότητα  του ξεχωριστού αυτού εφευρέτη φιλοξενείται στο Μουσείο Κοτσανά.Εάν εφευρέσεις όπως ο ηλεκτρισμός, η ασύρματη τεχνολογία, το ραντάρ, οι ακτίνες Χ και το ραδιόφωνο διαμόρφωσαν χαρακτηριστικά τον 20 αιώνα τότε τον τίτλο Εφευρέτης του 20 αιώνα κερδίζει επάξια ο Νίκολα Τέσλα. Το όνομά του είναι συνώνυμο της καινοτομίας.!
Η έκθεση περιλαμβάνει σε συνδυασμό εκθεμάτων από μοντέλα σε κλίμακα όπως το εργαστήριο του Νίκολα Τέσλα στο ColoradoSprings το  υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, καθώς και λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεών του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα μέχρι οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ και σε videoroom.ΤομέλλοντουΤέσλα, όπως ο ίδιος το οραματίστηκε, παρουσιάζεται στο παρόν, το παρελθόν του Τέσλα «ζωντανεύει» στο σήμερα, η ιστορία του μεγαλύτερου εφευρέτη ξαναγράφεται στο Μουσείο Κοτσανά.
Η έκθεση είναι διαδραστική και εκπαιδευτική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών , καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για τις επιστήμες και την τεχνολογία.

Ο σύλλογος ΠΕΡΙ.ΠΟΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ σας καλεί την Κυριακή 12 Ιανουαρίου  2020  στις  11 το πρωί  στην ξενάγηση  της Έκθεσης  Νίκολα Τέσλαστο Μουσείο ΚοτσανάΠινδάρου 6 καιΑκαδημίαςΚολωνάκι. . Ώρα προσέλευσης στο Μουσείο 10.45
 Δηλώσεις συμμετοχής 2105224924-6957818001-6936732069
Γενική είσοδος 5  ευρώ. Η ξενάγηση είναι δωρεάν για τον σύλλογό μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου