Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Άμεση λήψη προστατευτικών μέτρων για το δάσος Σχινιά-Μαραθώνα!


Η πρόσφατη εθνική τραγωδία στο παρακείμενο Μάτι εντείνει τις ζωηρές ανησυχίες μας για την τύχη του προστατευόμενου σπάνιου δάσους κουκουναριάς, μέρους του ευρύτερου προστατευόμενου υγρότοπου του Σχινιά-Μαραθώνα. Ιδιαίτερα εκεί, το παχύ στρώμα από πευκοβελόνες και η αχρηστία του δικτύου πυρόσβεσης, επιβάλουν την άμεση λήψη προστατευτικών μέτρων, όπως άλλωστε απέδειξαν οι μικρές φωτιές που ξέσπασαν στον Σχινιά χθες και προχθές, χωρίς ευτυχώς νέα θύματα!  


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) ασχολείται χρόνια τώρα, συστηματικά, με τα προβλήματα της περιοχής και βρίσκεται σεσυνεχή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς. Έχει καταθέσει τεκμηριωμένες σωστικές προτάσεις, η σπουδαιότερη των οποίων αφορά στην απαγόρευσητων Ι.Χ. αυτοκινήτων στον δρόμο που διασχίζει το σπάνιο πευκοδάσος, με παράλληλη και μεθοδευμένη την πρόσβαση των επισκεπτών.
 
Συγκεκριμένα, η ΕΛΛΕΤ έχει οργανώσει ειδική Ημερίδα ήδη από τις 7 Ιουνίου 2015 στο Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και συσκέψεις όλων των εμπλεκομένωνφορέων. Αν και όλοι οι σχετικοί φορείς έχουν δηλώσει σύμφωνοι με τις θέσεις αυτές, η εφαρμογή τους καθυστερεί ακατανόητα!
 
Η ΕΛΛΕΤ είναι έτοιμη να συμβάλει με συγκεκριμένες προτάσεις στην ουσιαστική προστασία του πευκοδάσους, που θα επιτρέπει ταυτόχρονα στην πρόσβαση
στους πολίτες – επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι η άμεση προφύλαξη του διεθνούς σημασίας τόπου του Μαραθώνα-Σχινιά κρίνεται σήμερα εξαιρετικά επείγουσα!  


 










Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  Περιβάλλοντος & Πολιτισμού:

κα Κ. Στεμπίλη -  Τηλ: 210 - 32 25 245 & 210 - 32 26 693 / E-mail: sepi@ellinikietairia.gr / www.ellet.gr                 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου