Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Πράσινο Παρίσι

Στο Παρίσι ένα νομοσχέδιο ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να γίνουν κηπουροί και να φυτέψουν, στη συνέχεια, να διατηρήσουν, το δικό τους αστικό κήπο στους δρόμους,
παρτέρια, αυλές, αλλά και στέγες και κάθετες προσόψεις. Οποιαδήποτε επιφάνεια της πόλης μπορεί να είναι φυτική, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της διοίκησης, προκειμένου να εισαχθούν  σε αστικό έδαφος 100 εκτάρια πράσινου χώρου από το 2020.


Αυτός είναι ο στόχος που η Δήμαρχος Anne Hidalgo έχει θέσει ως μια πρόκληση εφικτή τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας ότι θα είναι τα παρισινά ιδρύματα να παρέχουν ένα κιτ της πρώτης εφαρμογής του κήπου σε όλους τους κατοίκους που το ζητούν. Το ένα τρίτο των εν λόγω εκταρίων θα αφιερωθεί, ως σχέδιο, στην αστική γεωργία, ενθαρρύνοντας τους πολίτες για τη δημιουργία κοινών κήπων, αλλά και ντουλαπιών, σε σχέση με τις άδειες που θα παραχωρηθούν από τις ίδιες τις διοικήσεις.


Τα φυτά, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του έργου, θα πρέπει να καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων για  την προώθηση της τοπικής βιοποικιλότητας και οι κήποι θα πρέπει να σχεδιάζονται σε τη  προοπτική της αισθητικής βελτίωσης της πόλης. Οι κάτοικοι, στην πραγματικότητα, θα κληθούν να υπογράψουν ένα πραγματικό "αστικό χαρτί φυτικής" με το οποίο αναλαμβάνουν να σέβονται τους μικρούς κανόνες της πράσινης συντήρησης, συμβάλλοντας στο να γίνει το Παρίσι μια από τις πιο "ανθηρές" πόλεις στον κόσμο.


--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου