Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Ο περιβάλλων χώρος...


της Σταυρούλας Κατσογιάννη 
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσουν τα εγκαίνια του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου στο κτήριο Μαιζώνος, στο φρούριο Νιόκαστρο Πύλου το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 και ώρα 7:30 μ.μ.
Είχα τη χαρά να επισκεφτώ το Νιόκαστρο την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018, πράγματι τα κτίσματα, η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, το μουσείο των ενάλιων αρχαιοτήτων αλλά και το κτήριο Μαιζώνος είναι σε άριστη κατάσταση και τα εκθέματα αξιόλογα και μοναδικά αφηγούνται την ιστορία της ευρύτερης περιοχής της Πυλίας.
Φαίνεται όμως πως ο περιβάλλων χώρος δεν αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο σεβασμό και σοβαρότητα γιατί η κατάσταση ήταν αποκαρδιωτική. Παρόλο που στο μεγαλύτερο μέρος του είχε εκδηλωθεί φωτιά στις αρχές του καλοκαιριού εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες με σωρούς ξερόχορτων. Παρόλο που το έργο αποκατάστασης τελείωσε σωροί με μπάζα συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί. Για άλλη μια φορά με λύπη μου διαπιστώνω την απαξίωση του περιβάλλοντος στους αρχαιολογικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου