Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΗΣ ΡΟΚ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΟΟΥΙ : «ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΥΡΙΕ ΛΩΡΕΝΣ»



Σε σκηνοθεσία του  ΝΑΓΚΙΣΑ ΟΣΙΜΑ


ΠΕΜΠΤΗ 14/1 στις 22:00
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 3 ΕΥΡΩ


Ο Ντέιβιντ Μπόουι, υποδύεται έναν γεννημένο αρχηγό στην ταινία του Όσιμα και τον υποδύεται σαν γεννημένο αστέρι του κινηματογράφου.

Ο Ντέιβιντ Μπόουι , ήταν ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης και μία θρυλική προσωπικότητα της Ροκ. Έγραψε μερικά από τα καλύτερα κομμάτια του είδους και συνεργάστηκε με τους καλύτερους. Ήταν ένας χαμαιλέων και δίδαξε σε γενιές μουσικών την δύναμη της θεατρικής παρουσίας επί σκηνής. Από τον Ziggy Stardust στο “Space Oddity” toy 1969, μέχρι το συγκλονιστικό “Lazarus” από το φετεινό “Blackstar”, o Μπόουϊ, όπως χαρακτηριστικά γράφουν οι New York Times,  τραγουδούσε πάντα από την θέση του outsider: ο εξωγήϊνος, ο ανδρόγυνος, ο αντικοινωνικός, ο αστροναύτης από μακριά.


Λίγα λόγια για την ταινία:
Ο Λοχίας Τζων Λώρενς είναι αιχμάλωτος των Ιαπώνων, το 1942.
Αποτελεί αίνιγμα ανάμεσα στους συγκρατούμενους του καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να έχει ένα είδος επικοινωνίας με τους Ιάπωνες δεσμώτες του και μοιάζει ν’ αντιλαμβάνεται την κουλτούρα τους. Οι Ιάπωνες το γνωρίζουν και τον προκαλούν φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με το σύστημα αξιών τους. Οι συνθήκες δυσκολεύουν όταν φέρνουν αιχμάλωτο τον σκληρό, υπερήφανο και θαρραλέο Λοχαγό Ζακ Σελιέ. Ο Λώρενς ξέρει πως οι φύλακες θα προσπαθήσουν να σπάσουν το ηθικό του Σελιέ και θα κάνουν τα πάντα γι’ αυτό. Αυτό που θ’ ακολουθήσει δεν είναι απλά μια μάχη για επιβίωση είναι κάτι πολύ περισσότερο, είναι η μάχη μεταξύ δύο κοσμοθεωριών.


Τρέιλερ της ταινίας «Καλά Χριστούγεννα κύριε Λώρενς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου