Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Ακρόπολη, μεταξύ θηριωδών όγκων....


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ : Δεν πέρασαν πολλά χρόνια αφότου η εξουσία θέλησε να γκρεμίσει 4όροφα κτίρια, γιατί  ευρίσκονταν στον ενδιάμεσο χώρο Ακρόπολης και Μουσείου για την Ακρόπολη ! Ο αγώνας πήγε καλά, τα κτίρια έμειναν στη θέση τους, όμως έμεινε σαν απωθημένο στην εξουσία η οικοδόμηση ενός εννιαόροφου ξενοδοχείου, το οποίο προφανώς θα έχει δεσποζουσα θέση στο τοπιο της περιοχής και το οποίο προφανέστατα θα ανοίξει το δρόμο για άλλα τέτοια οικοδομήματα ! Αυτή η τερατωδία προκαλεί πολλές αντιδράσεις των εχόντων σώας τα φρένας πολιτών....

Ακολουθεί η διαμαρτυρία του ΚΙΠΗ Ηλιούπολης :

Η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης να εντάξει στον αναπτυξιακό νόμο (ΦΕΚ 923/Β΄/18-03-2020) την ξενοδοχειακή μονάδα της εταιρείας VASACO ΑΕ, επί των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου 4 για οικονομική στήριξη από το κράτος και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, εκπλήσσει δυσάρεστα και προκαλεί θυμό!
Με την απόφαση αυτή του Υπουργείου Ανάπτυξης καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώσουν το ποσό των 3.370.000 ευρώ, για να επιδοτήσουν την επένδυση της ξενοδοχειακής μονάδας της εταιρείας VASACO ΑΕ! Η ανέγερση της μονάδας αυτής είναι παράνομη και αντίθετη με την απόφαση του ΣΤΕ αλλά και με την απόφαση του ΥΠΕΝ για 14μηνη αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών (από 12/03/2019 έως και 05/05/2020)!

Η ανέγερση εννεαόροφου κτιρίου, συγκεκριμένα ξενοδοχειακής μονάδας 299 κλινών, σε απόσταση αναπνοής από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών, προκαλεί βλάβη στο μνημείο και στον περιβάλλοντα χώρο του. Η προστασία της θέας του Παρθενώνα είναι χρέος μας. Η σκίασή του από ένα οποιοδήποτε κτίριο είναι ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη! Ο Παρθενώνας αποτελεί το διαχρονικό και υπέρτατο σύμβολο πολιτισμού της Ελλάδας και του κλασικού πολιτισμού, αλλά και έμβλημα της κοινής ιστορίας του ανθρώπινου είδους σύμφωνα με την UNESCO!
Ας σημειωθεί οτι η αδειοδότηση της συγκεκριμένης μονάδας, μετά την αίτηση ακυρώσεως στο ΣΤΕ των οργανώσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), Δίκτυο Οργανώσεων & Πολιτών για ένα Βιώσιμο Ιστορικό Κέντρο και Κίνηση πολιτών «ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ S.O.S.», κατέπεσε τον Νοέμβριο του 2019 στην ολομέλεια του ΣΤΕ (απόφαση ΣΤΕ 2103/2019), με Πρόεδρο την σημερινή Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικ. Σακελλαροπούλου.
Διαβάστε την ανακοίνωση των τριών οργανώσεων, στις ενέργειες των οποίων οφείλουμε τις μέχρι τώρα ευνοϊκές αποφάσεις, στις οποίες αντιτίθεται η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και λοιπή αρθρογραφία  ΕΔΩ.


Ευαγγελία Δημητρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου