Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Άρη Σφακιανάκη : Η σκιά του κυβερνήτη

Ο Πέτρος Σκοτεινός, αυτό το πλάσμα ευφυούς μυθοπλασίας, γλιστράει από σκιά σε σκιά και υπηρετεί τον πρώτο Κυβερνήτη της νεοσύστατης Χώρας μας ως… σωματοφύλακας.
Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως… δεν έκανε και πολύ καλή δουλειά, όμως μέσα στο νέο  έργο του Άρη Σφακιανάκη, έκανε άριστη «δουλειά», αφού έγινε  ο «δαίμων» του συγγραφέως, που ακολουθεί την σπουδαία αυτή μορφή της νεώτερης ιστορίας, ως «Η σκιά του Κυβερνήτη».
Στα λίγα χρόνια που ο ήρωας του βιβλίου υπηρέτησε δίπλα στον Ιωάννη Καποδίστρια, είδε και άκουσε πολλά, όλα παρατίθενται με κάθε λεπτομέρεια μέσω μιας αφήγησης που αιχμαλωτίζει και με το λεπτό, αυτοσαρκαστικό χιούμορ που μας έχει συνηθίσει ο συγγραφέας και αγαπάμε.


Μετά το «’Εξοδος», ο Aris Sfakianakis συνεχίζει με Ιστορική Μυθοπλασία. «Η σκιά του Καποδίστρια» είναι αποτέλεσμα μακράς και σοβαρής έρευνας.
Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου λοιπόν στις 9μμ,  λίγο πριν τα Χριστούγεννα, γίνεται η παρουσίαση του έργου στο Public Συντάγματος, όπου θα έχω την μεγάλη τιμή από τον συγγραφέα να διαβάσω αποσπάσματα από το βιβλίο.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Μιλένα Αποστολάκη, δικηγόρος, πρώην υφυπουργός
Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας ΕΚΠΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου