Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Xρήστος Κεραμείδης : Ένα ποτάμι φως









ΣΥΝΤΡΙΒΗ

«Βήματα αργά/ μαρμαρώνουν εικόνες. /Παρελθόν που συντρίβεται /απ’ το αδίστακτο παρόν./ Όνομα που δεν φώναξες. /Άρθρωσες μόνο τις συλλαβές του. /Τα πλήθη τρέχουν./ Χειροκροτούν τους επελαύνοντες./ Υποκλίνονται στη Νέα Τάξη./ Μιλούν γι’ αυτήν στα μπαλκόνια/ του κόσμου. /Την ονομάζουν πάλι αγία. /Χέρια αδύναμα /προγραμματίζουν κι απειλούν. /Τις αντοχές μας δοκιμάζουν /τις ασήμαντες. /Κι ο έρωτας /σημαδεμένος με στίγματα /μαζεύεται στη μικρή του γωνία.»



Ο

 Χρήστος Κεραμίδης στη νέα του συλλογή Ένα ποτάμι φως δημιουργεί ένα ποιητικό σύμπαν γεμάτο λυρισμό και απόσταγμα σοφίας. Λέξεις που δαμάζουν το συναίσθημα, αλλά το εμπερικλείουν, το υπονοούν, νοήματα που εισχωρούν σε βάθος στα μεγάλα ζητούμενα της ζωής, στις μεγάλες αλήθειες. Εικόνες γήινες όσο και ονειρικές, λατρεία της φύσης και του φευγαλέου της στιγμής, αγάπη για το άπιαστο και το όνειρο, μνήμες και βιώματα ερωτικά, δίνουν το σφυγμό στους στίχους του Κεραμίδη.

Σε μια συλλογή που όπως πρεσβεύει και ο τίτλος σαν ένα ποτάμι φως, όχι ορμητικό, όχι εκτυφλωτικό, αλλά ήρεμο, αχνό και γαλήνιο, περνάει μηνύματα και συναισθήματα που σφύζουν από συγκίνηση, νοσταλγία, ρομαντισμό, απογοήτευση, ελπίδα…

ISBN 978-960-303-254-0, ΣΕΛΙΔΕΣ: 64, ΤΙΜΗ: 8 Ευρώ


1 σχόλιο:

  1. Σας ευχαριστώ για την ανάρτηση, αλλά διορθώστε το όνομά μου. Ονομάζομαι Χρήστος Κεραμίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή