Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Μεταφύτευση μεγάλων ελαιοδένδρων στο Μάτι...

Από τον τοίχο της Βάσως Σωτηροπούλου

Ξεκίνησε σήμερα στο Μάτι και συγκεκριμένα στη Λ. Μαραθώνος, στη δεύτερη είσοδο του Ν. Βουτζά, η μεταφύτευση μεγάλων ελαιόδεντρων προς αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.
Η όλη διαδικασία, αποφασίστηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.», με στόχο την αποκατάσταση του φυσικού τοπίου στους πληγέντες οικισμούς και στην τόνωση των θετικών συναισθημάτων των Δημοτών.
Η μεταφορά των ελαιοδένδρων έγινε από περιοχές της Αχαΐας που απαλλοτριώθηκαν, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρόμου, και εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της εταιρίας που έχουν στόχο να μην χαθεί ούτε ένα δένδρο από τις περιοχές που θα περάσει το τρένο. Συγκεκριμένα, τα δέντρα μεταφέρθηκαν από το τμήμα Ψαθόπυργος-Ρίο, τα οποία φυλάσσονταν σε διάφορα σημεία του έργου (Ρίο, Ακράτα κ.ά.)
Με αυτό τον τρόπο οι υπεραιωνόβιες ελιές θα συνεχίσουν να ζουν, προσφέροντας το οξυγόνο τους στην Αττική και συγκεκριμένα στις πυρόπληκτες περιοχές.

Επίσης, παραδόθηκαν και βοηθητικά μέσα (κώνοι, ταινίες κλπ) καθώς και Μέσα Ατομικής Προστασίας για 150 άτομα/υλοτόμους που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.
(Υ.Γ. Ήδη, άλλες 6 υπεραιωνόβιες ελιές στολίζουν το κέντρο της Αθήνας, καθώς μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα από την Αιγιαλεία προκειμένου να διασωθούν από τις απαλλοτριώσεις. Εκτός από το Χίλτον-δίπλα στον δρομέα-, δύο ελιές ηλικίας 800 ετών μεταφυτεύτηκαν μπροστά από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ στην οδό Πανεπιστημίου, μία επί της οδού Διάκου στην Λ. Συγγρού, ενώ το έκτο δέντρο μεταφέρθηκε στον χώρο του υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Η μεταφορά τους πραγματοποιήθηκε με την κινητοποίηση μηχανοκίνητου τμήματος του Στρατού. Πουθενά αλλού δεν βρέθηκε όχημα ικανό να αντέξει το βάρος αυτών των δέντρων, το ελαφρύτερο εκ των οποίων ζύγιζε 7,5 τόνους και το βαρύτερο 12...).
-Περήφανη για την εταιρία στην οποία εργάζομαι!!!-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου