Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Στο αετοπουλειο πνευματικο κεντρο χαλανδριου : Λόγια Φτερά! Λόγια Σπαθιά! - Αφήγηση Δημοτικού Τραγουδιού



το  ΣΑΒβατο , 10 ΝΟΕΜβριου  ΣΤΙΣ 8 Μ.Μ.



 Η δημώδης ελληνική ποίηση είναι κοινόκτητο δέντρο, πολύκλαδο, αειθαλές και αιωνόβιο, με ρίζες στο γόνιμο έδαφος της αρχαιότητας, με κορμό γιγαντωμένο στα ηρωικά βυζαντινά χρόνια και με κλαδιά που αναθάλλουν στα χρόνια των επαναστάσεων.


Το Π.Ε.Π.ΛΟ. (Πειραματικό Εργαστήριο Προφορικής Λογοτεχνίας) είναι μια ομάδα ανθρώπων που αντιστέκονται και δραστηριοποιούνται ενάντια στο ρεύμα της αποδόμησης,της πνευματικής εξαθλίωσης και της εξαφάνισης
 των σημασιών που προωθεί και επιβάλει η εκάστοτε τυραννία.


Με συγκίνηση και σεβασμό, οι αφηγητές του Π.Ε.Π.ΛΟ. αναδημιουργούν τα λογοτεχνικά αριστουργήματα της δημοτικής μας ποίησης σε προσωπικές συνθέσεις, διατηρώντας παράλληλα τον συλλογικό χαρακτήρα, την δύναμη και την ελευθερία που τα διέπει ως αξία και ως αρχή.



Αφηγητές και μουσικοί μεταφέρουν την δύναμη του Έρωτα, την αφοσίωση και την συναίσθηση του χρέους, την ομορφιά και το αντάλλαγμα που ζητά , το πόνο της ξενιτιάς , την λεβεντιά και την ανδρεία, μέσα από ακραία περιστατικά του ανθρώπινου βίου, έτσι όπως τα κατέγραψε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.

Αφηγούνται με αλφαβητική σειρά :
Μάνια Βρανοπούλου, Ρόδω Ζαζοπούλου, Μάγδα Κοσσίδα, Μαρία Κοψαχείλη, Ασπα Ταλλιαδώρου, Δημοσθένης Χαρούλης, Ελεάνα Χατζάκη.
Επιμέλεια κειμένων: Μάγδα Κοσσίδα
Μουσική επιμέλεια : Ασπα Ταλιαδώρου
Παίζουν οι μουσικοί :Γιώργος Βουρνάς ούτι, φλογέρα
Μαρία Κοτσίρη πολίτικο λαούτο, κρουστά
Παραγωγή: Μάγδα Κοσσίδα

...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου