Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Φυτά και έννοια "εσωτερικού χώρου"




Σημείωση ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ: Το βήμα των Ελλήνων Γεωτεχνικών (ΠΕΕΓΕΠ) δημοσιεύει κατά καιρούς διαφόρους καταλόγους φυτών «εσωτερικού χώρου», που εκτός από τη διακόσμηση επιτελούν και άλλες λειτουργίες…Το ερώτημα πάντως που παραμένει είναι αν η έννοια του «εσωτερικού χώρου» συμπεριλαμβάνει και τα μπαλκόνια ή άλλους ημιυπαίθριους χώρους…

Να τι γράφει το κυπριακό SIGMALIVE:
Πολλοί καλλιεργούν  φυτά στο σπίτι για διακοσμητικούς λόγους. Παρολ’ αυτά, κάποια επί πλέον  μπορούν να ανανεώσουν την ατμόσφαιρα και να προσφέρουν ψυχική ηρεμία, ξεκούραση και ευτυχία. Ο περιορισμός της αρνητικής ενέργειας μειώνει το στρες, βελτιώνει την υγεία και βοηθά  να ζούμε πιο ευχάριστες στιγμές.



Αυτά είναι τα πιο αποτελεσματικά φυτά για τη θετική ενέργεια στο σπίτι ή το γραφείο.
 

Βασιλικός

Το φυτό αυτό καθαρίζει τον αέρα και προκαλεί θετική επίδραση στον άνθρωπο. Επίσης, εκπέμπει οξυγόνο 20 ώρες την ημέρα και απορροφά τα επικίνδυνα αέρια από το περιβάλλον. Ακόμη έχει αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητισιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.



Δεντρολίβανο


Το δεντρολίβανο διώχνει μακριά τα επικίνδυνα τοξικά και επομένως προάγει την φυσική και ψυχική υγεία. Η μυρωδιά του ανεβάζει σε χρόνο ρεκόρ τη διάθεση, θεραπεύει από το στρες, την αϋπνία και την κούραση, ενώ φαίνεται πως βελτιώνει τη μνήμη. Καλό είναι να τον φυτέψεις σε ηλιόλουστο σημείο και να τον ποτίζεις όχι και πολύ συχνά.



Κρίνος

Αυτό το φυτό βελτιώνει την ψυχική, νοητική και σωματική υγεία. Ενισχύει την ενέργεια μέσα από τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας. Ενισχύει ακόμη τον καλό ύπνο. Τοποθετήστε τον σε σκοτεινό μέρος, όπως για παράδειγμα στο γραφείο ή σε μια γωνιά του σπιτιού.



Αλόε βέρα

Αυτό το εκπληκτικό φυτό προκαλεί θετική ενέργεια και χαρά, μειώνει την αρνητικότητα και έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Καλό είναι να το ποτίζετε συχνά και να το προστατεύσετε από τις αχτίνες του ηλίου. 



Γιασεμί

Αυτό το φυτό με ευχάριστη μυρωδιά απωθεί το στρες και ενισχύει τη ρομαντική διάθεση. Τοποθετήστε το σε παράθυρο νότια του σπιτιού και στη βόρεια, ανατολική ή βορειοανατολική πλευρά του κήπου.



Χρυσάνθεμο 

Το χρυσάνθεμο έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Καθαρίζει την ατμόσφαιρα και περιορίζει τις τοξίνες.  Αποτελεί σύμβολο της μακροζωίας και της ευεξίας. 



Μπαμπού

Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται στην Ασία εδώ και αιώνες καθώς συμβολίζει την ευημερία και την καλή τύχη. Σύμφωνα με το feng shui η μορφή του φυτού αντιπροσωπεύει το ξύλο που επηρεάζει τη διάθεση μας και τη σωματική μας δραστηριότητα. Δεν χρειάζεται πολλή περιποίηση, γι’ αυτό καλό είναι να το διατηρείς σε σκιώδη γωνιά σε γυάλινη γλάστρα.



Αγγλικός κισσός 

Φιλτράρει τον αέρα όπως κανένα άλλο φυτό, μειώνει τις τοξίνες και δημιουργεί ένα όμορφο περιβάλλον.
 

Ορχιδέα

Σύμφωνα με το feng shui το φυτό αυτό ενισχύει την καλή ενέργεια. Τα άνθη της αντέχουν για πολύ καιρό και μπορεί να έχουν διαφορετικά μεταξύ τους σχήματα και μεγέθη. Το βράδυ απελευθερώνει οξυγόνο, γι’ αυτό και είναι καλό να το τοποθετείτε στο υπνοδωμάτιό σας.
 

Φασκόμηλο

Ελαχιστοποιεί τα αρνητικά συναισθήματα όπως ο φόβος και ο θυμός. Έχει αμέτρητες θεραπευτικές ιδιότητες. Δεν πρέπει να το διατηρείτε σε ξερό ή χωρίς  λίγη υγρασία μέρος.



Μετάφραση από healthyfoodhouse.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου