Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Εν Αθήναις, πέριξ της παλαιάς Columbia ...



Tην Τρίτη 28/6  o Δήμος Αθηναίων προκάλεσε συμβούλιο για τη συζήτηση και έκφραση γνώμης σχετικά με το "ΒΙΟ.ΠΑ προς εξυγίανση" στην περιοχή Προμπονά – όπου και το διατηρητέο κτίριο της Columbia.

Παρουσιάστηκε  λοιπόν μία μελέτη της διεύθυνσης πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου (το σχέδιο της οποίας επισυνάπτεται ) σύμφωνα με την οποία ορίζονται 5 οικοδομικά τετράγωνα (με χρήσεις όπως μας είπαν προφορικά για καταστήματα, βιομηχανίες χαμηλής όχλησης κλπ) τα οποία μπορείτε να δείτε στα ΟΤ 3,5,7,10,12... διατηρείται δλδ μόνο το διατηρητέο κτήριο της Columbia, και δύο υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις δίπλα στον Απόλλωνα. Ο χώρος δεν ενοποιείται με το Οικολογικό πάρκο Προμπονά (όπως ήταν  πάγιο αίτημα των κατοίκων) και όσο για το πράσινο, αυτό θα αποτελεί το 30% της έκτασης, το οποίο μάλιστα δεν ορίζεται ως χώρος πρασίνου αλλά ως Κοινόχρηστος χώρος (δλδ πεζόδρομοι και πρασιές). Πρόκειται, λοιπόν, για μία τσιμεντοποίηση όλης της περιοχής με δυνατότητα δόμησης ενδεχομένως και δύο μικρών mall (ή μεγάλων πολυκαταστημάτων).



Μετά από σειρά αντιδημοκρατικών αποπειρών μέσα στο Κοινοτικό Συμβούλιο, η συνεδρίαση διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 30/6 στις 18.00. Επειδή, όμως διακόπηκε και δεν αναβλήθηκε δεν θα ξαναμετρηθεί απαρτία, δλδ η απόφαση θα βγει από τους/τις παρόντες/ες Κοινοτικούς Συμβούλους ακόμα κι αν είναι μόνο ένας!!

Αυτή η  ενημέρωση (όπως ενημέρωσα και όλες τις υπόλοιπες συλλογικότητες της περιοχής είτε είναι ακόμα ενεργές είτε όχι: Επιτροπή Columbia, Επιτροπή Δρακόπουλου, Χωρίς Μεσάζοντες, Αντιφασιστική Επιτροπή κλπ) στέλνεται για να γίνει συνάντηση στις 20.00/29.6.16  στο Δρακόπουλο προκειμένου να συντονιστούν οι (αντι)δράσεις.

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί μαζική παρουσία και στο Κοινοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη για να αποτραπεί η απώλεια ενός ακόμη κεκτημένου των κινημάτων των προηγούμενων χρόνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου