Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας




Από την Επιτροπή Κατοίκων Ν. Τέρματος Αμαρουσίου*

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις γειτονιές της πόλης μας ξεπερνούν πλέον τις 98 και εκκρεμεί η εγκατάσταση πολλών.


Η επιβλαβής δράση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι  επιστημονικά αποδεδειγμένη. Επηρεάζει όλους μας και κυρίως ταπαιδιά,  με κύριο αποτέλεσμα την καταστροφή των εγκεφαλικών τους κυττάρων.

Δεν ζητάμε κατάργηση της κινητής τηλεφωνίας !!

Απαιτούμε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και εφαρμογή λύσεων που θα προστατεύουν την υγεία μας :


1.  ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ακτινοβολίας, που στην Ελλάδα είναι έως και εκατοντάδες φορές μεγαλύτερα από αυτά που ισχύουν σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

2.  Απομάκρυνση και απαγόρευση τοποθέτησης κεραιών σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολεία, παιδ. σταθμούς, κλπ.

3.  Πλήρη έλεγχο των φακέλων όλων των κεραιών για την νόμιμη και ασφαλή λειτουργία τους. Τακτικό έλεγχο της ακτινοβολίας που εκπέμπουν και δημοσίευση των αποτελεσμάτων, με αυστηρές κυρώσεις και αναστολή
λειτουργίας σε  περίπτωση παραβάσεων.

4.  Πλήρη επανασχεδιασμό της εγκατάστασης των κεραιών.

    Η εγκατάστασή τους να μην γίνεται αυθαίρετα και άναρχα, αλλά κατόπιν χωροταξικής – περιβαλλοντικής  μελέτης και έγκρισης από αρμόδια επιστημονική επιτροπή



Είμαστε σε συνεχή επαφή   με ανάλογες επιτροπές κατοίκων από Αγ. Παρασκευή, Χαλάνδρι, Γλυκά Νερά, Βριλήσσια, Χολαργό-Παπάγο.




Σας καλούμε την Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρα 6.00 μμ. έξω από την ΕΡΤ,μαζί με τους κατοίκους και των άλλων δήμων, να δώσουμε  μαζικό και δυναμικό παρόν σε μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να προστατέψουμε το ύψιστο αγαθό της υγείας.



·      Πληροφορίες 6944998697 κ. Πίτσα Κάτσικα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου