Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Πεζοπορία στην Πεντέλη και απo-καναπεδο-ποίηση….




Μάλιστα, υπάρχει και μια πρωτοβουλία   υπό τον τίτλο  «Αφήνουμε τον καναπέ, ζούμε καλύτερα», που οργάνωσε  όχι διαδήλωση στο Σύνταγμα αλλά πεζοπορία στην Πεντέλη στις 8 Μαίου, σύμφωνα με  το SKY news.  http://www.skai.gr/news/health/article/314550/petuhimeni-pezoporia-stin-pedeli-kuriaki-8-maiou/#ixzz48nbPbHbA



Προφανώς οι νέοι ή  παλιοί πεζοπόροι αυτής της πρωτοβουλίας θα έπρεπε να ενημερωθούν για τον μακρύ κατάλογο των «δράσεων»  αποκαναπεδοποίησης, που  είναι κατατεθειμένος στο σάϊτ pezoporia.gr, του σεσημασμένου ορειβάτη Αντώνη Καλογήρου…


Σε αυτό το τελευταίο οι «δράσεις» ονοματίζονται «εξορμήσεις» - μόνο που τόσο οι μεν όσο και οι δε είναι απλώς εκδρομές, ορειβασίες, ορεινή πεζοπορία κλπ. Γενικά θέλω να πω, πως η μεγαλοστομία δεν ωφελεί κανένα.

Η συγκεκριμένη πορεία στην Πεντέλη  έγινε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και  Ανάπλαση του Πεντέλικού (ΣΠΑΠ), το Δασαρχείο Πεντέλης και την Β’ Εφορεία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων.

Η διαδρομή διέσχισε το μονοπάτι που οδηγεί στο Αρχαίο Λατομείο, από όπου προήλθαν τα Μάρμαρα για την ανοικοδόμηση του Παρθενώνα, στάθηκε στην Οδό Λιθαγωγίας και στη συνέχεια κατέληξε στη θρυλική σπηλιά του Νταβέλη (Σπήλαιο Αμώνων).

Τους συμμετέχοντες ξενάγησαν η Αντιδήμαρχος Πεντέλης  κα Άντα Μπούσουλα και ο συγγραφέας και σπηλαιολόγος κ. Βαγγέλης Ζήσης, που   ανέλυσε  τη σημασία των μνημείων του Πεντελικού όρους,  από ιστορικής  και πολιτιστικής πλευράς. Μίλησαν  επίσης μέλη του ΣΠΑΠ και δασολόγοι  υπάλληλοι του δασαρχείου Πεντέλης,  τονίζοντας την σημασία του Πεντελικού στο μικροκλίμα της Αθήνας .

Η επόμενη δράση των «αντικαναπεδόφιλων» έχει οριστεί για την Κυριακή 22 Μαΐου με πεζοπορία στην Πάρνηθα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου