Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Kυνηγοί (δικτύων) φαντασμάτων....(Ghost busters)

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, η ομάδα δυτών Innerspace Explorers Greece, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Healthy Seas που συντονίζει το MEDASSET στην Ελλάδα, θα βρεθεί στο Τολό και συγκεκριμένα στο Δασκαλειό και τη νήσο Ρόμβη για να ανασύρουν «δίχτυα φαντάσματα». Τα «δίχτυα φαντάσματα» είναι δίχτυα που έχουν παραμείνει στο βυθό και παγιδεύουν σε άσκοπο θάνατο χιλιάδες θαλάσσια ζώα, όπως χελώνες, δελφίνια, φώκιες, καρχαρίες και καβούρια.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Healthy Seas, που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες στη χώρα μας, το MEDASSET συγκεντρώνει "δίχτυα φαντάσματα" που έχουν ανασυρθεί από το βυθό και τα μεταφέρει σε εργοστάσιο καθαρισμού και ανακύκλωσης στη Σλοβενία όπου μεταμορφώνονται σε υψηλής ποιότητας νάιλον ECONYL ®. Το νάιλον χρησιμοποιείται για την παραγωγή καλτσών, χαλιών, εσωρούχων και μαγιό. Σε συνεργασία με αλιευτικούς συλλόγους (Περάματος, Αλίμου, Μικρολίμανου) έχουν συγκεντρωθεί ήδη τρεις τόνοι από άχρηστα δίχτυα τα οποία θα υποστούν την ίδια επεξεργασία.



Η καινοτόμος για τα ελληνικά, αλλά και ευρωπαϊκά δεδομένα πρωτοβουλία “Healthy Seas: Νήμα Βγαλμένο από τη Θάλασσα” είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής για την κυκλική οικονομία και ένα μοναδικό μέσο για την κατανόηση του ζητήματος των «διχτυών φαντασμάτων» και των συνεπειών τους στα θαλάσσια οικοσυστήματα.
socks green and blue 600pxΜάθετε περισσότερα: www.medasset.org ,www.healthyseas.org
Δείτε το video:https://www.youtube.com/watch?v=Q_duj9b1JLo
Tα καινοτόμα προϊόντα "Healthy Seas" διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας του MEDASSET http://www.medasset.org/el/serendipities/apparel-1/healthy-seas-socks-detail

Oι δημοσιογράφοι που ενδιαφέρονται να καλύψουν τις δράσεις παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με:

Βασίλη Σταμογιάννη
medasset@medasset.org
210 361357 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου