Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Πράσινοι ουρανοξύστες ενώνονται με γέφυρες !


Με βάση μια είδηση από το "Καφενείο"** :

Η εξοικονόμηση χώρου είναι ζωτική ανάγκη για μια πυκνοκατοικημένη πόλη όπως αυτή  της πρωτεύουσας Ho Chi Minh του Βιετνάμ, που είχε  μεγάλη αύξηση κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών. Στο πρόβλημα της στενότητας χώρου  απαντούν οι ουρανοξύστες που δημιουργούνται συνεχώς στην πόλη, προσφέροντας νέο χώρο.

Πρόσφατα  η αρχιτεκτονική εταιρεία Vo Trong Nghia με έδρα το Βιετνάμ παρουσίασε τα σχέδιά της για έναν ακόμη ουρανοξύστη. Ωστόσο, αυτός θα είναι διαφορετικός και όχι ενιαίος, σε σχέση με  τους άλλους:  και τούτο γιατί  θα αποτελείται από τρία κτήρια που θα καλύπτονται από μπαμπού φυτά και θα συνδέονται με γέφυρες πάνω στις οποίες θα φυτευτούν δέντρα.

Ο ουρανοξύστης θα μπορεί να φιλοξενήσει 720 κατοικίες, όλες με πρόσβαση σε έναν  κοινόχρηστο ταρατσόκηπο  στον τελευταίο όροφο !( http://oikologein.blogspot.gr/2015/09/blog-post_94.html)

  Τα μπαλκόνια θα είναι γεμάτα φυτά, (http://oikologein.blogspot.gr/2015/10/blog-post_6.html) ενώ η διαδρομή από το ένα κτίριο στο άλλο θα είναι ιδανική για περίπατο, αφού ολόγυρα θα υπάρχουν δέντρα, λιμνούλες και παγκάκια.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου