Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση της Επιτροπής αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο Γουδή




      Το τελευταίο διάστημα οι μεγάλοι ελεύθεροι χώροι του Λεκανοπεδίου βρίσκονται στο στόχαστρο επιχειρηματικών συμφερόντων και απειλούνται με συρρίκνωση και τσιμεντοποίηση (Ελληνικό, Γουδή, Ν. Φιλαδέλφεια, Ελαιώνας, Ακαδημία Πλάτωνος κλπ.) με πρόσχημα τo «δημόσιο συμφέρον» αλλά και με μοχλό τη σταδιακή εκθεμελίωση του θεσμικού πλαισίου της περιβαλλοντικής προστασίας.

      Ειδικά για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, ενώ επικρατεί απόλυτη σιγή σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή Γουδή, τίποτα δεν εγγυάται ότι δεν προετοιμάζεται ένας μη αποτρέψιμος αιφνιδιασμός.

      Συγχρόνως εμποδίζεται και η ολοκλήρωση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), η οποία είναι απαραίτητη για την έκδοση νέου Π.Δ για την Προστασία του Υμηττού μετά τη μερική ακύρωσή του από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).


      Οι σχεδιασμοί, οι οποίοι κυκλοφορούν με διάφορα δημοσιεύματα για την περίφημη ανάπλαση της Αθήνας, δεν είναι σίγουρο ότι δεν προϋποθέτουν την καταστρατήγηση του νομικού πλαισίου που διέπει το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή: ν. 732/1977, ν.4277/14 (Νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας), τo ΠΔ 187/Δ/2011, τη μη εφαρμογή της Μελέτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Σχεδίου Γενικής Διάταξης.

      Γνωρίζουμε ότι για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, απαραίτητη είναι η εγρήγορση η δική μας, καθώς και η μαζική κινητοποίηση των πολιτών. Για να προγραμματίσουμε και να οργανώσουμε σωστά, ενωτικά και έγκαιρα τους αγώνες μας,



καλούμε σε σύσκεψη κοινωνικούς φορείς και πολίτες



          Την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 8μμ

      Στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα)

         Αίθουσα επί της οδού Λάκωνος 9
Τηλ. Επικοιν.: 6972408401, 6941639001, 6974888323
Email:ep.ag.goudi@gmail.com                                             Αθήνα 9-3-2018




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου