Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Η σοπράνο Ρωξάνη Παπαδημητρίου τραγουδάει Ντάουλαντ και Περσέλ






Το Μικροσκοπικό Θέατρο εγκαινιάζει στις 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, ένα άνοιγμα προς τη μουσική παράσταση και τη συναυλία, με ένα πρόγραμμα τραγουδιών των Άγγλων συνθετών Τζων Ντάουλαντ (1563 - 1626) και Χένρι Περσέλ (1659 - 1695)
 

Music for a While

Στην παράσταση τραγουδάει, ενώ κινείται χορευτικά, η σοπράνο Ρωξάνη Παπαδημητρίου και τη συνοδεύει στην κιθάρα η Δέσπω Βαρουδάκη, η οποία παρουσιάζει επίσης δύο οργανικά ιντερλούδια, με μεταγραφές για κιθάρα έργων των ίδιων συνθετών. Συμμετέχει αυτοσχεδιάζοντας η χορεύτρια Ελένη Πανταζάτου. Η σκηνοθεσία είναι της Αναστασίας Λύρα και ο φωτιστικός αυτοσχεδιασμός της Ιωάννας Γεωργίου.

Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και η ακουστική του Μικροσκοπικού Θεάτρου προσφέρουν στο θεατή μια προνομιούχα σχέση με το σκηνικό γίγνεσθαι, η οποία με το λυρικό τραγούδι ενισχύεται, λόγω της αμεσότητας της δόνησης που παράγει η φυσική παρουσία και η φωνή της τραγουδίστριας εκ του πλησίον.



Η εμπειρία της μουσικής συγκίνησης σε συνδυασμό με την θεραπευτική διάσταση της δόνησης αυτής, υπόσχεται στους φίλους της μουσικής μια ξεχωριστή βραδιά μέθεξης και εορτασμού, σε μια παράσταση που θα κλείσει την περίοδο 2016-2017 για το Μικροσκοπικό Θέατρο.

Έναρξη παράστασης 22:00 (προσοχή στο ασυνήθιστο της ώρας!).






Δεξίππου 5 & Πλατεία Ταξιαρχών, Πλάκα (150 μέτρα από το Μετρό Μοναστηράκι)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6989 443157. Κράτηση απαραίτητη λόγω περιορισμένου χώρου
Ώρα έναρξης: 22:00
Γενική είσοδος: 10 ευρώ, Μειωμένο εισιτήριο, 5 ευρώ.


--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου