Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Αι δύο Ορφαναί




Σχόλιο οικολογειν : Εκτιμώ την διατήρηση της τρίτης κλίσεως (Αι δυο ορφαναί) από  τους ερασιτέχνες (στο ποδόσφαιρο το λέμε "τσικό"...) του VAULT THEATRE, αλλά δύσκολα αντιλαμβάνομαι την μετατροπή ενός μελομακάρονου...συγγνώμη, ήθελα να πω μελοδράματος, σε κωμωδία...Ενδέχεται πάντως η μετατροπή να βγεί σε καλό και να πεισθούν κάποιοι να την παρακολουθήσουν...
 
   Η ερασιτεχνική ομάδα του VAULT παρουσιάζει την κωμωδία “Αι δύο Ορφαναί” των Αδόλφου ντ' Ενερί και Ευγένιου Κορμόν, σε διασκευή Τάκη Χρυσικάκου και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.

Παραστάσεις : Από Τετάρτη 21/06 έως Κυριακή 25/06 στις 21:15

Γενική είσοδο: 5 ευρώ
Επειδή οι παραστάσεις και οι θέσεις του θεάτρου είναι περιορισμένες, απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 2130356472 (για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00)

Λίγα λόγια για την υπόθεση
  Παρίσι 1800, πόλη της διαφθοράς και της ακολασίας. Δύο ορφανά κορίτσια καταφθάνουν από την Ινδία στην Ινδική συνοικία του Παρισιού, με σκοπό να θεραπευτεί η μία εξ αυτών που αλίμονο είναι τυφλή. Η μία όμως πέφτει θύμα ερωτικής απαγωγής και τότε αρχίζει η οδύσσεια των δύο νεανίδων. Η τυφλή αναγκάζεται από την μέγαιρα και πανούργα Φροσάρ να ζητιανεύει στους δρόμους του Παρισίου και η άλλη ορφανή στα χέρια διεφθαρμένου Μαρκησίου να κινδυνεύει να χάσει το πολυτιμότερο της αγαθό, την τιμή της.

   Η τραγωδία των δύο κοριτσιών δεν έχει τέλος. Η απαχθείσα ορφανή φυλακίζεται από τον Ινδό κόμη και  αστυνομικό διοικητή ως ακόλαστη και η μικρή τυφλή, βαριά άρρωστη από τις κακουχίες, σέρνεται στους δρόμους από τους βασανιστές της.
   Όμως το τέλος είναι ευτυχισμένο. Η τυφλή ορφανή θα βρει την πραγματική της μητέρα που την εγκατέλειψε δεκαέξι χρόνια πριν, η οποία δεν είναι άλλη από την κόμισσα σύζυγο του αστυνομικού διοικητή και η άλλη θα ελευθερωθεί και θα βρει την αγάπη στην αγκαλιά του ευγενή ανιψιού του κόμη και της κόμισσας.



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφείς : Αδόλφος ντ' Ενερί και Ευγένιος Κορμόν
Διασκευή : Τάκης Χρυσικάκος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς
Μουσική Επιμέλεια: Μάνος Αντωνιάδης
Φωτισμοί: Άκης Σαμόλης
Σκηνική επιμέλεια: Θεατρική ομάδα καταπactή / Δημήτρης Καρατζιάς
Φωτογραφίες : Κατερίνα Πουλέα / Δημήτρης Κανταρτζής

Βίντεο παράστασης Δημήτρης Κανταρτζής : https://www.youtube.com/watch?v=ttK1sChcuEo&feature=youtu.be

Τα Κοστούμια είναι Αυθεντικά Xειροποίητα από Ινδία και Πακιστάν

Παίζουν: Ευαγγελία Βήχα, Ελένη Γιασσά, Δημήτρης Δερματάς, Διονύσης θεοδοσίου, Αχιλλέας Κοντοβάϊος, Ναταλία Κουλουμπή, Νάνσυ Μπρίνια, Μαρία Νικολάου, Αναστασία Πετροπούλου, Κατερίνα Πουλέα, Βάσια Σταμάτη, Βασιλική Σφήκα, Μαρία Σωτηριάδου, Τόνια Τσαλαπατάνη, Μάγδα Τσεμπέρη,  Όλγα Τσοχαντάρη, Νάντια Χατζηχρίστου

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)


ΘΕΑΤΡΙΚA ΕΡΓΑΣΤΗΡΙA ΣΤΟ VAULT
Διπλό θεατρικό εργαστήριο, για ερασιτέχνες αλλά και για νέους ηθοποιούς ή σπουδαστές δραματικών σχολών θα λειτουργήσει και όλη την επόμενη σεζόν (2017-18) στον Πολυχώρο VAULT με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζιά.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:  “Δουλεύοντας με έναν ρόλο”
Πως δουλεύεις με έναν ρόλο; Πως τον μεταφέρεις από το χαρτί στο σανίδι. Πως από απλές λέξεις πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί παίρνει σάρκα και οστά ένας χαρακτήρας;  Πως φτιάχνεις το ψυχολογικό προφίλ ενός ήρωα; Και πόσο αυτό σε απασχολει στην καθημερινή σου ζωή;  Πόσο οι δοσμένες συνθήκες, η φαντασία, η αυτοσυγκέντρωση, η αλήθεια, η πίστη, η επικοινωνία, η προσαρμογή, ο ρυθμός, η συγκινησιακή μνήμη βοηθάνε να βρεθούμε κοντά στον χαρακτήρα που θέλουμε να δημιουργήσουμε; δημιουργούμε έναν ρόλο, αναζητώντας πάντα την βαθύτερη αλήθεια που πρέπει να φέρει ένας ηθοποιός πάνω στην σκηνή ή είναι θέμα τεχνικής;


Κόστος Εργαστηρίων: 40 ευρώ το μήνα (ένα πεντάωρο την εβδομάδα)
Έναρξη 1 Οκτωβρίου 2017 μέχρι τέλος Μαΐου 2018
Μαθήματα : Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:00 – 23:00
                     Κάθε Σάββατο & Κυριακή 12:00 – 17:00

Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά και απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν. Επειδή όμως ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος, πρέπει να γίνει έγκαιρα κράτηση στο 2130356472 ή να στείλετε τα στοιχεία σας ή το βιογραφικό σας στο Vaultvotanikos@gmail.com μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)
Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889
(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου