Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Βανδαλίζουν το κτήμα Τατοϊου


του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοϊου

Toυς τελευταίους μήνες παρατηρείται έντονο κύμα ανομίας και λεηλασίας στο πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου. Τις προηγούμενες μέρες κατέστρεψαν  τα μαρμάρινα κασπό που χρόνια έστεκαν μπροστά από το κτίριο του διευθυντηρίου και αντιστέκονταν στο χρόνο και την αδιαφορία της πολιτείας να τα προστατέψει!!
 Το μίσος ήταν τόσο που όχι μόνο τα αναποδογύρισαν απο τις θέσεις τους (όπως βλέπετε στη φωτογραφία) αλλά έσπασαν επίσης τα βασιλικά εμβλήματα Γεωργίου Α’ που έφεραν στις άκρες. Η αλητεία και η ανομία εχουν μετατρέψει τους τελευταίους μήνες το Τατόι σε βομβαρδισμένο τοπίο και σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο με άτομα από όλη την Αθήνα να πηγαίνουν εκεί να κλέβουν, να λεηλατούν, να βρωμίζουν. Την άθλια αυτή εικόνα αντιμετωπίσαμε κατά τη ξενάγηση στο Τατόι του Ιταλού πρεσβευτή.
Στείλαμε άμεσα τη φωτογραφία στο Υπουργείο Πολιτισμού και ενημερώσαμε όλες τις κρατικές αρχές. Επίσης θέσαμε το Σύλλογο Φίλων Κτήματος Τατοΐου στη διάθεση του Υπουργείου Πολιτισμού για να βοηθήσουμε να μεταφερθούν άμεσα σε στεγασμένο χώρο τα αντικείμενα και να αποθηκευτούν, όπως άλλωστε είχαμε ζητήσει εδώ και 5 χρόνια. 
Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε οτι ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου δεν έχει δικαίωμα να αγγίξει τίποτα από όλα αυτά χωρίς την άδεια της επίσημης πολιτείας. Ευχόμαστε και ελπίζουμε η πολιτεία να δράσει άμεσα, διαφορετικά είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο στα πλαίσια του νόμου για να αντιμετωπιστεί αυτή η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τους τελευταίους μήνες το πρώην Βασιλικό Κτήμα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου