Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Η μνησίκακη Νέα Τάξη και ο Πολάνσκυ



Ο Ρομάν Πολάνσκυ διέπραξε  ένα αδίκημα τόσο παλιά όσο το 1977 και  μάλιστα σε ένα πάρτυ εποχής με ποτά και ναρκωτικά, για τούτο δε το λόγο θα έπρεπε να είχε  εισπράξει  παραγραφή – λαμβανομένων μάλιστα υπόψη των 83 του χρόνων..  Αυτό φαίνεται να κατανόησαν οι Πολωνοί εισαγγελείς, που  ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να εφεσιβάλουν  πρόσφατη δικαστική απόφαση , η οποία είχε απορρίψει το αίτημα των ΗΠΑ για έκδοση του Ρομάν Πολάνσκυ.
Για τον Πολάνσκυ ασχολήθηκα μερικές φορές και ιδιαίτερα με το έργο του «Αόρατος συγγραφέας» (Ghost Writer)χαρακτηρίζοντάς το «μια βόμβα πολλών μεγατόνων, σε σχέση με το δικό μας λιανοτούφεκο εναντίον της παγκοσμιοποίησης»

Κι ακόμη βλέποντάς το σαν μια βολή ενάντια στο βασίλειο του κυνισμού, που κατοικοεδρεύει πίσω από προσωπικότητες καταναλώσιμες….


Με την απόφαση  των Πολωνών εισαγγελέων  κλείνει οριστικά το τελευταίο  κεφάλαιο της δικαστικής περιπέτειας του Ρομάν Πολάνσκυ για τις κατηγορίες παράνομης σεξουαλικής επαφής με 13χρονη. Ο σκηνοθέτης όμως μπορεί να κυκλοφορεί μόνο μεταξύ Πολωνίας και Γαλλίας, δεδομένου ότι στις άλλες χώρες ισχύει  ένταλμα σύλληψής του που εκδόθηκε από την Ιντερπόλ. Οι σινεφίλ όλου του κόσμου ελπίζουν να τελειώσει απερίσπαστος το νέο έργο του για τον «Ντρέϋφους», που αφορά τη γνωστή υπόθεση  της καταδίκης Γάλλου Λοχαγού Εβραϊκής καταγωγής – υπόθεση που ενέπνευσε και  ανάλογο  έργο του Εμίλ Ζολά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου