Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΑΡΚΑΣ ιπτάμενος...



“ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ”



Οι ‘Ήρωες του Αρκά εθεάθησαν στο θέατρο Vault όπου και θα παραμείνουν και μετά το Πάσχα.
«Είμαστε καλά» δήλωσαν. «Η Ζωή Μετά τα κόμικς μας οδήγησε με Χαμηλές Πτήσεις στην σκηνή του Vault. Θα γίνουμε Μαλλί με Μαλλί μέχρι να ικανοποιηθεί η Λουκρητία και να αθωωθεί ο Ισοβίτης.

   Ο Πολυχώρος VAULT σε συνεργασία με τον Κινητήρα παρουσιάζουν τα κόμικς του ΑΡΚΑ (Ζωή Μετά, Ισοβίτης, Χαμηλές Πτήσεις, Καστράτο, Μαλλί με Μαλλί) σε μια ξεκαρδιστική παράσταση με τίτλο “ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ”, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά,  από την Παρασκεύη 13 Ιανουαρίου,  κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακές στις 19:00, ως την Κυριακή 30 Απριλίου 2017

   Οι ήρωες του ΑΡΚΑ ξεπηδούν από τις σελίδες των κόμικ και ανεβαίνουν στην “σκηνή”! Ο Μπαμπάς Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το "τέρας" που έχει για γιο. Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Η Λουκρητία θέλει απελπισμένα σεξ, μα η σκληρή μοίρα είναι το μόνο σκληρό πράγμα που συναντά, καθώς συγκάτοικος της είναι ο ευνούχος Καστράτο. Σ΄ ένα κομμωτήριο οι γλώσσες κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα σπάνε, με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν.


   Μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών συντονίζεται με τη δημιουργική ομάδα των συντελεστών σε μια παράσταση που σκοπό έχει να φέρει λυτρωτικό γέλιο στα χείλη του κάθε πικραμένου. Με λιτό και καυστικό τρόπο τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν σχολιάζοντας την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους,  τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσους αγαπούν τον Αρκά και δεν φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπο τους στον καθρέφτη.


ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ
Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης
Κοστούμια: Κωνσταντινιά Βαφειάδου
Σκηνικά: Δημήτρης Αγοράς - Μαρία Κακάρογλου
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Φωτισμοί: Anti Steve
Βοηθός Σκηνοθέτη: 'Ελενα Τυρέα
Γραφιστική Επιμέλεια/ Σχεδιασμός Αφίσας: Σοφία Αποστολοπούλου
Τρέιλερ: Στέφανος Κοσμίδης          
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας
Κομμώσεις: Γιώργος Νικολαΐδης
Παραγωγή: VAULT - ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Έλενα Αρβανίτη, Αλέξης Βιδαλάκης, Δημήτρης Κανέλλος. Στέφανος Κοσμίδης, Μαρία Μπαλούτσου, Χαρά Τσιτομενέα



ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 15,00 ευρώ
Μειωμένο: 12,00 ευρώ {(Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων/ ΑμεΑ}
Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10 ευρώ
Ατέλειες: 5,00 ευρώ


ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

..."Εγχείρημα τολμηρό που πέτυχε. Μια παράσταση μαγευτική και ταυτόχρονα αστεία, που για μας τους φαν του Αρκά αποτελεί μια μοναδική, απολαυστική εμπειρία... Ένα μόνο ελάττωμα έχει αυτή η παράσταση, τελειώνει πολύ γρήγορα… Αλλά πολύ γρήγορα. Υπάρχει βέβαια ένας τρόπος να το διορθώσουμε. Να την ξαναδούμε για άλλη μία ή και περισσότερες φορές. Γιατί δεν την χορταίνεις"... Μαρία Κυριάκη (Επί Σκηνής)

..."Επτά ηθοποιοί με εξαίρετη υποκριτική ικανότητα, με διαρκώς ανατροφοδοτούμενη ενέργεια, ζωντάνια και θετική διάθεση, αποδίδουν μέσα σε δεκαπέντε περίπου χαρακτήρες, το δριμύ πνεύμα του σκιτσογράφου... Σαφέστατα, η ομάδα φαίνεται να έχει επάξια κερδίσει το θετικό πρόσημο των θεατών, το οποίο ενισχύεται από τα αντιστοίχως σουρεαλιστικά κοστούμια, τον ευφάνταστο φωτισμό και την ευχάριστη μουσική, γραμμένη για τις ανάγκες της παράστασης"... Αγγελική Λυμπεροπούλου (Musicity)

..."Μια θεατρική παράσταση στη μικρή σκηνή του Πολυχώρου VAULT, που κάνει τους θεατές μια παρέα που “βουτάει” στην καθημερινότητα του Έλληνα όπως την καταγράφει ο Αρκάς. Μια θεατρική παράσταση που μπορείτε να δείτε ξανά και ξανά χωρίς να χάσετε τη διάθεση να γελάσετε. Μια παράσταση για όσους αγαπούν τον Αρκά, για όσους δεν γνωρίζουν τον Αρκά, για Νέους και Ενήλικες που έχουν μείνει Νέοι ψυχικά"... Αγγελική Ειρήνη Μήτση (Bookia)

..."Ο Δημήτρης Αγοράς έφτιαξε μια πραγματικά κωμική (με το τραγικό να παραμονεύει) παράσταση, μιλώντας για όλα αυτά που μας απασχολούν και μας βασανίζουν από καταβολής κόσμου, χρησιμοποιώντας το χιούμορ ως τον πιο άμεσο και διαπεραστικό τρόπο επικοινωνίας του καλλιτέχνη με το κοινό του... Αν θέλετε να γελάσετε με την καρδιά και το μυαλό σας ταυτόχρονα, αφού το χιούμορ του Αρκά είναι καθαρά εγκεφαλικό και η παράσταση του Δημήτρη Αγορά κρατάει απόλυτα τις ισορροπίες, κλείστε έγκαιρα θέση γιατί το ενδιαφέρον για την παράσταση είναι ήδη πολύ μεγάλο και οι θέσεις δυσανάλογα λίγες"… Λίλα Παπαπάσχου (Περιοδικό Αλλιώς)

..."Οι ήρωες του Αρκά «ανεβαίνουν» και ζωντανεύουν στη σκηνή του πολυχώρου Vault. Σε μια όμορφη, ευφάνταστη και διασκεδαστική σκηνοθετική προσέγγιση, έρχονται να απλωθούν μπροστά μας αγαπημένοι ήρωες, του λατρεμένου για το χιούμορ και τη δηκτικότητά του, Αρκά... Μια παράσταση με χιούμορ που τόσο μας λείπει, γέλιο, ενέργεια, διάθεση κι ερμηνείες που σε κάνουν να πιστέψεις ότι «η ζωή μπορεί να μην είναι δίκαιη, αλλά τα κόμικ είναι»! Enjoy it!"...Έφη Χρυσού (deBop)

..."Ο ζεστός παρεΐστικος χώρος του θεάτρου "Vault" είναι το καλύτερο γήπεδο για να παίξει μπάλα η ομάδα του Δημήτρη Αγορά, που καταφέρνει να επιλέξει εύστοχα, να φωτίσει και να χαρίσει στους θεατές μοναδικές στιγμές. Ξεδιπλώνει και μας χαρίζει μοναδικά ακόμη και την πιο κρυφή γωνιά των κόμικ του Αρκά. Ο σκιτσογράφος θα πρέπει να είναι πολύ τυχερός που το έργο του έπεσε σε τόσο καλά χέρια. Βέβαια, η αλυσίδα που δένει τόσο γερά την επιτυχία έχει άλλους 6+1 κρίκους: Είναι οι επτά ηθοποιοί, όλοι ισάξιοι. Δεν ξεχωρίζει κάποιος"...
Παναγιώτης Μήλας (catisart.gr)

..."Ο Δημήτρης Αγοράς έφτιαξε μικρά θεματικά σκετς, βρήκε τους κατάλληλους ηθοποιούς, τα σκηνοθέτησε ευρηματικά και με απόλυτο σεβασμό, καταφέρνοντας να δώσει άλλη διάσταση σε κάτι τόσο εξαιρετικά αγαπητό. Οι θεματικές επιλογές του είναι εξαιρετικά επιτυχημένες καθώς εκτός από το χιούμορ, δίνει έμφαση στον πολιτικό και κοινωνικό λόγο του κομίστα, λόγο ουσιαστικό που δυστυχώς, διαθέτει και τραγικές, πολύ καλά ωστόσο κρυμμένες, πτυχές, καθώς και μια βαθιά φιλοσοφία. Σίγουρα θα γελάσετε... Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω κάποιον (από τους ηθοποιούς), καθώς είναι όλοι τους απολαυστικοί."... Άννα Παχή (iart.gr)

..."Η θεατρική διασκευή και η ευφάνταστη σκηνοθετική σύλληψη του Δημήτρη Αγορά ζωντάνεψαν τους ήρωες του Αρκά. Με σβελτάδα, τσαγανό και μεράκι, με αμείωτο ρυθμό και ενέργεια οι εφτά ηθοποιοί επέτυχαν μια ιδιαίτερη επικοινωνία με τους θεατές, προξενώντας αυθόρμητο και πηγαίο γέλιο. Η σκηνή σφύζει από ζωή όπως και οι γελοιογραφούμενοι χαρακτήρες των ζωγραφικών παραστάσεων, που αναπαρίστανται και μεταφέρουν άμεσα στο κοινό το δριμύ πνεύμα του σκιτσογράφου... Η ζεστή και η παρεϊστικη φωλιά του Vault με τις όμορφες μουσικές και τα ποτά του Μάνου θα σας προετοιμάσουν για το καλύτερο. Την αισιοδοξία, τη δύναμη και την ψυχική ευφορία που θα αισθανθείτε, παρακολουθώντας τη χαρούμενη παράσταση"... Χαρά Κιούση (newsbeast)

..."Την Παρασκευή που μας πέρασε κάτι μαγικό συνέβη στον 3ο όροφο του Πολυχώρου VAULT Theatre Plus– οι ήρωες του Αρκά είχαν πρεμιέρα! Από εκείνη την Παρασκευή, τα σκίτσα του Αρκά παίρνουν σάρκα και οστά, και μάλιστα από εφτά καταπληκτικούς ηθοποιούς που τους αγάπησαν και τους αγκάλιασαν με μεράκι και σεβασμό"... Πέννυ Γέρου (The Frog)

... “Οι αγαπημένοι ήρωες των κόμικ του Αρκά προσγειώνονται στη θεατρική σκηνή του Vault σε μια παράσταση που θα σας κάνει να γελάσετε με την καρδιά σας. Ο Δημήτρης Αγοράς επένδυσε στο ευφυές κείμενο του Αρκά και στην ομάδα των εξαιρετικά ταλαντούχων ηθοποιών του, που δίνουν πραγματικά τον καλύτερο τους εαυτό με μέτρο και ουσία. Με λιτά σκηνικά μέσα και γερές δόσεις δημιουργικής “τρέλας” στην κινησιολογία και τη μουσική, που υπογράφουν με επιτυχία η Αντιγόνη Γύρα και ο Μάνος Αντωνιάδης αντίστοιχα, ο Αγοράς έστησε μία παράσταση γοργών ρυθμών που εναλλάσσονται οι διάφορες εικόνες από τα κόμικ του Αρκά. Εν κατακλείδι, το “Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων” είναι μια παράσταση που χωρίς να παραπέμπει πάντα στην αισθητική των κόμικ του Αρκά κρατάει την ουσία από το τραγελαφικό σύμπαν του και είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να περάσετε μία πολύ ευχάριστη μιάμιση ώρα”... Δημήτρης Χαλιώτης (Texnes-plus)

..."Τα φώτα έσβησαν, η μουσική ξεκίνησε και άρχισε να ξετυλίγεται ένα μοναδικό θέαμα. Και οι επτά ηθοποιοί ήταν υπέροχοι! Κατάφεραν από τα πρώτα λεπτά να σε κάνουν να εύχεσαι από μέσα σου «μακάρι να αργήσει να τελειώσει»! Η μαγεία του Θεάτρου ξεδιπλώθηκε στο Vault επειδή ακριβώς η φαντασία συνάντησε την ευφυΐα παρέα με την αγάπη, το νοιάξιμο, τη φροντίδα και η διαδρομή -μεταξύ των ηρώων του ΑΡΚΑ και του τελικού έργου - δεν περιορίστηκε σε μονόδρομο, αλλά αναπτύχθηκε σε Λεωφόρο. Και στις φράσεις που ακούγονταν στο έργο και σ' έκαναν να σκεφτείς τα δύσκολα της δικής σου ζωής, γελούσες. Γελούσες και ξόρκιζες την ασχήμια και τη μιζέρια. Όχι συνειδητά, αλλά αυθόρμητα. Και το μαγικό ήταν πως ότι είδες και σε ταρακούνησε αυθόρμητα, σκούντηξε τη συνείδησή σου μετά"... Γεωργία Λινάρδου (Press Workers)

...“Ενώ το κείμενο ήταν 100% πιστό στις ατάκες του Αρκά και το κοινό ίσως τις γνώριζε απ’έξω, η παράσταση έβγαζε και γέλιο και συγκίνηση μιας και η σκηνοθεσία ανέδειξε μια πολύ ανθρώπινη πλευρά των χαρακτήρων. Αντίστοιχα βρήκα εξαιρετικά ευρηματικά τα κουστούμια, τα οποία παρέπεμπαν ξεκάθαρα στους αγαπημένους χαρακτήρες χωρίς να αποτελούν μια απολύτως ακριβή μεταμφίεση. Τη μεταμόρφωσή των ηθοποιών στους αγαπημένους ήρωες ωστόσο, συμπλήρωνε άψογα τόσο η έκφραση, όσο και η κίνηση τους.”...
Οι συντάκτες του Spoileralert.gr

..."«Μακάρι να αργήσει να τελειώσει!», λένε από τη δική τους πλευρά οι θεατές, για μια παράσταση όπου η φαντασία και η ευφυΐα συναντιούνται σε ένα έργο γεμάτο αγάπη για τον άνθρωπο"...
Οι συντάκτες της τοπικής εφημερίδας "Χαϊδάρι Σήμερα"



Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)
Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889
(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00)

Συμπαραγωγή: Κινητήρας
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη | Τηλ: 2109248328 | www.kinitiras.com
FB Page: Kinitiras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου